23 / 04 / 2024

Prefabrik Yapı, iç pazardaki payını yüzde 40´a çıkardı!

Prefabrik Yapı, iç pazardaki payını yüzde 40´a çıkardı!

Hekim Holding´e bağlı olarak faaliyetine devam eden Prefabrik Yapı 1989´dan bu yana iç pazardaki payını yüzde 40´a çıkardı



70 bin metrekarelik açık ve 30 bin metrekarelik kapalı alan olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik alanda müşterilerine hizmet ürettiklerini belirten firma yetkilisi Özlem Oğuzoğlu, üretim aşamasında ileri teknoloji kullandıklarını belirtti. Oğuzoğlu, doğal çimento levha, mimari tasarım ve yazılım teknolojilerini kullanarak yurt içi ve dışında 30 bini aşan müşteriye hizmet sunduklarını dile getirdi.

Prefabrike yapılarda ayda 60 bin metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Oğuzoğlu, "Ayda 2 bin 100 konteyner, 50 bin metrekare çelik konstrüksiyon yapı üretim kapasitemiz var. İMMIB tarafından açıklanan 2009 senesi verilerine göre Libya, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Burkino Faso, Ekvator Ginesi, Ürdün´e yapılan ihracat sıralamasında ilk sırada yer alıyoruz" diye konuştu.

Yılın ilk çeyreği ile geçen yılın ilk çeyreğine bakıldığında 2010 yılı içerisinde de temkinli olunması gerektiğine dikkat çeken Oğuzoğlu, "Global krizin etkilerinin devam ettiği, belirsizliklerin yoğun olarak yaşandığı bu ekonomik ortamda rağmen cirolarımızı yüzde 15 artırdık. 2010 yılı için çelik yapı üretim hattı, prefabrike bina panel hattı ve izolasyon hattı yatırımları yapacağız. Bu yatırımlar tamamlandığı takdirde hazır yapıların üretiminde kullanılan ana hammaddelerinin tamamını, kendi entegre tesislerinde üreten dünyanın tek hazır yapı üreticisi haline geleceğiz" dedi.
Emlakkulisi

Geri Dön