28 / 03 / 2024

Prefabrik Yapı, yapı kültürünü değiştiriyor!

Prefabrik Yapı, yapı kültürünü değiştiriyor!

Prefabrik Yapı A.Ş., gelişime açık vizyonu öncü ve lider kimliğini devam ettirmeyi hedefliyor



1989´dan bu yana gösterdiği faaliyetler ile sektör lideri olarak, iç pazar payı %40 oranına ulaşan Prefabrik Yapı A.Ş., gelişime açık vizyonu ile bu payı arttırarak öncü ve lider kimliğini devam ettirmeyi hedefliyor. 70 bin metrekarelik açık ve 30 bin metrekarelik kapalı üretim alanı ile özel tasarımlı kaynaksız yapı, fibercement (doğal çimento levha) ve mimari tasarım ve yazılım teknolojilerini kullanarak yurt içinde ve yurt dışında sayısı 30.000´i aşan müşterisine hizmet vermektedir. Prefabrike yapılarda 60.000 m2/ay, konteynerlerde 2.100 ad/ay, çelik konstrüksiyon yapılarda 50.000 m2/ay üretim kapasitesi olan şirket, İMMIB tarafından açıklanan 2009 senesi verilerinde, ülke bazında yapılan ihracat sıralamasında Libya, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Burkino Faso, Ekvator Ginesi, Ürdün´de 1.sırada yer almaktadır.  Prefabrik Yapı A.Ş. 2009 senesinde Afrika, Orta Doğu ve BDT ülkelerine yaptığı ihracatları ile kaliteli ürün ve hizmet anlayışını bu ülkelere de taşımayı başarmanın haklı gururunu yaşamaktadır.
 
Dünyada 1950´li yıllarda Almanya, İngiltere, Japonya ve ABD ülkelerinde başlayan, 1980 ve sonrasında daha da gelişerek Avusturya ve Kanada` da yaygınlaşan, Türkiye´de ise yoğun olarak 1999 yılı sonrasında gündeme gelen `hafif çelik yapı´ kavramına yapılan yatırımlar Prefabrik Yapı A.Ş.´yi zaman içerisinde sahip olduğu teknoloji, tesis, yüksek kapasite ve geniş ürün yelpazesi ile sadece Türkiye´nin değil, dünyanın sayılı kuruluşlarından birisi haline getirmiştir.
 
Daha az malzeme ile daha güçlü strüktür oluşturan, yapı maliyetini düşüren, üretimi hızlı ve hatasız kılan, malzeme fiyat dalgalanmalarına karşı koyabilen, temiz bir şantiye ortamı sağlayan, defalarca sökülüp, takılma ve tadilat yapılma özelliğine sahip olan ve en önemlisi de; çevre dostu olarak tanınan çelik gelecek için en önemli yatırımdır.
Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim; `Ülkemiz ve insanlarımız adına ilkleri gerçekleştirmek, gelişmiş ülkeler arasında yer alacak Türkiye´mizde iyi şeylere öncü olmak önemli ve değerlidir. Çünkü bu ülke ve bu ülkenin insanları buna fazlası ile layıktır´ cümleleri ile belirttiği misyonunu teyit eden yatırım ve gelişim kararları çerçevesinde, çevre dostu çeliğe yatırım yapmaya devam etmekte ve çeliği ülkemizde farklı alanlarda kullanılabilir hale getirecek teknolojilere önem vermektedir. Bu çerçevede 2010 yılı için planladığı yeni yatırımları ise; Çelik Yapı Üretim Hattı, Prefabrike Bina Panel Hattı (Continue Sistem), İzolasyon Hattı olarak belirlenmiştir. Prefabrik Yapı A.Ş, bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte, hazır yapıların üretiminde kullandığı ana hammaddelerinin tamamını, kendi entegre tesislerinde üreten dünyanın tek hazır yapı üreticisi haline gelecektir.

Dünya devi Hekim Holding´in bir kuruluşu olan Prefabrik Yapı A.Ş, her geçen gün sağladığı eşsiz büyüme ve gelişme ile sektöründe ilklerin öncüsü olarak bilinmekte ve bu misyonunu, 30 Eylül 2010´da İstanbul´da düzenlenen en büyük yapı fuarı Buildist 2010´da sektöre sunacağı yeni ürünler ile pekiştirmeyi hedeflemektedir.

Geri Dön