25 / 04 / 2024

Princess Otel Burakkaya firmasına kiralandı!

Princess Otel Burakkaya firmasına kiralandı!

Mülkiyeti Balçova Termal AŞ'ye ait Princess Otel aylık 215 bin lira artı KDV'ye Kaya otelleri işleticisi Burakkaya firmasına kiralandı



15 kişilik yönetim kurulunun katıldığı ihalede konuşan komisyon başkanı ve  İzmir  Valisi Cahit Kıraç, iki firmanın dosya aldığını, sadece Burakkaya firmasının ihaleye katılmak için müracaat ettiğini söyledi.

İhalenin açık artırma usulüyle yapılacağının açıklandığını, 3 Eylül 2009 tarihinde yapılan ihaleye 4 firmanın katıldığını hatırlatan Vali Kıraç, otelin geçmiş yıllarda İzmir turizmine önemli hizmetleri bulunduğunu, İzmir'de turizmi daha ileriye götürecek bir gruba oteli kiralamak istediklerini kaydetti.

Otelin daha kaliteli, 5 yıldızlı hizmet vereceğini belirten Vali Kıraç, "Bu otel İzmir'e hizmet etsin istiyoruz. İhaleye tek firmanın katılması pazarlığı etkilemez" dedi.

Daha sonra Burakkaya firması adına ihaleye katılan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Konca, biri KKTC'de olmak üzere 6 tane 5 yıldızlı otel işlettiklerini, İzmir'de de otel sahibi olmak istediklerini söyledi.

Konca, ihale komisyonuna ilk teklif olarak muhammen bedel olan 175 bin lirayı 3 bin lira artırarak 178 bin lira olarak açıkladı.

Vali Kıraç'ın bir kez daha değerlendirilmesini istemesi üzerine Konca rakamı 180 bin lira artı KDV'ye yükseltti.

Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Esat Aslan, Burakkaya firmasının 3 Eylülde yapılan ihaleye de katıldığını, çok daha yüksek fiyat teklif ettiğini hatırlatarak, "İlk teklifinizin yarısı oranında bir rakam teklif etmenizi içimize sindiremiyoruz" dedi.

Konca da aylık kira bedelinde yıllık artırımlar olduğunu, bu yıl yüksek artırım olmadığını ancak katsayı belirsizliği nedeniyle gelecek yıllardaki artışların kendilerini ürküttüğünü söyledi.

Konca, ilk ihalede turizm işinde olmayan firmaların katılması nedeniyle fiyatın yükseldiğini de belirtti.

Vali Kıraç, daha sonra, Mehmet Konca ve basın mensuplarından dışarı çıkmalarını isteyerek, yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Mehmet Konca, daha sonra dışarıda gazetecilere yaptığı açıklamada, KKTC'de 5 yıldızlı Kaya Artemis otelini ayrıca Türkiye'de de 5 yıldızlı Belek'te Kaya Eagles, Belek Kaya, Kaya Seleck, İstanbul'da Kaya Ramada, Manavgat'ta da Side Kaya Otelleri ile 4 yıldızlı Kartalkaya Dorukkaya, Gerede'de Greenpark otellerini işlettiklerini, yaklaşık 2 bin 500 çalışanları olduğunu, 1985 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Daha sonra yeniden ihale salonuna çağrılan Konca, bir süre sonra dışarıya çıkarak telefon görüşmesi yaptı.

Daha sonra gazetecileri salona davet eden Vali Kıraç, ihalenin sonuçlandığını, Burakkaya firmasının aylık 215 bin lira artı KDV'ye ihaleyi kazandığını kaydetti.

Önceki kiracının aylık 120 bin lira kira ödediğini, 175 bin lira muhammen bedelle çıktıkları ihalede rakamın 215 bin liraya yükseldiğini belirten Kıraç, otelin İzmir'de ekonomi ve turizme canlılık getireceğini ifade etti.

Otelin 70 dönüm alanda bulunduğunu, yeni yatırım yapılması durumunda projenin yönetim kurulunda görüşülebileceğini belirten Vali Kıraç, temel şartın otelin 5 yıldızlı olarak işletilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

İhalenin sonuçlanmasından sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Konca, kür merkezi inşa etmek istediklerini, tahminen 10 milyon liralık tadilat yapacaklarını bildirdi.

İhale mutabakat zaptını imzaladığını, daha sonra Balçova Termal AŞ'den tebligat yapılacağını, tebligat tarihinden 15 gün sonra sözleşmenin imzalanacağını ve oteli devralacaklarını belirten Konca, ihalede verebilecekleri en yüksek rakamı verdiklerini, otelin Kaya Artemis adıyla da işletilebileceğini sözlerine ekledi.
AA

İlgili haber

Bugün Princess Otel için teklif alınacak


Geri Dön