19 / 04 / 2024

Prodema Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!


Prodema Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi, Güven Emre Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Glenn Hunter Aaronson Yönetim Kurulu Üyeliğinde 200 bin TL sermaye ile 30 Kasım'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi'nde kuruldu.



Prodema Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi, Güven Emre Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Glenn Hunter Aaronson Yönetim Kurulu Üyeliğinde 200 bin TL sermaye ile 30 Kasım'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi'nde kuruldu. 


Prodema Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi iş konusu; a)Yurt içinde her türde ve kapsamda inşaat, taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, resmi ve özel inşaatlar yapmak.  b)Yurt içinde her türde gayrimenkul yatırımları yapmak; bu kapsamda kat karşılığı ve hasılat paylaşımına dair sözleşmeler  imzalamak, her türlü nitelikte gayrimenkul almak, satmak, kiralamak, süreli ve süresiz kullanım anlaşmaları yapmak, sınırsız kapsamda gayrimenkul geliştirme faaliyetlerinde bulunmak .  c)6306 sayılı Afet Riski Altındaki Yapıların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında olan her türlü yapı ile ilgili dönüşüm faaliyetlerinde bulunmak; bu yapıların her türlü resmi, özel veya tüzel kişi malikleri, kiracıları, intifa ve her türlü tasarruf hakkı sahipleri ile anahtar teslim veya kısmi inşaat taahhüt sözleşmeleri ve kat karşılığı ya da hasılat paylaşımına dayalı sözleşmeler imzalamak, tüm dönüşüm ve inşaat işlerini yapmak, 6306 sayılı kanun kapsamındaki işlemleri yürütmek, bunlarla ilgili tüm makamlara plan, proje ve ruhsat başvurusu yapmak d)Sahip olduğu veya tasarruf hakkı bulunduğu tüm gayrimenkulleri satmak, kiralamak ve bu amaçlara yönelik sınırsız kapsamda pazarlama ve tanıtım faaliyetleri yürütmek Şirket yukarıdaki amaçlarını gerçekleştirebilmek için,  a)Kamu ve özel ihalelere katılabilir, ihale verebilir, şirket iktisadi ve teknik maksat ve mevzuunun icap ettirdiği bilumum ticari ve sanayii işlerin takibi için yerli ve yabancı hakiki ve hükmi şahıslara mevzuat çerçevesinde sürekli ve süreksiz ortaklıklar kurabilir. Bunların Türkiye dahilinde distribütörlük mümessilliği ile ilgili olarak ihtiyacı olan menkul ve gayrimenkul mallar için her türlü tasarrufta bulunabilir. Hariçten veya dâhilen uzun orta vadeli krediler bulmak, ayni şahsi haklar benzerlerini tesis edebilir. Tesis etmiş hakları ve mükellefiyetleri ortadan kaldırmak için gerekli işlemleri yapmak. Konusu ile ilgili menkul malları ve gayrimenkulleri alabilir, aracılık yapmamak kaydıyla satabilir. b)Konusu ile ilgili marka, patent, know-how gibi fikri ve sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, vermek ve devretmek, bu fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili olarak lisans, know-how ve teknik yardım sözleşmeleri akdetmek. c)Alacak ve borçları karşılığında teminat olmak üzere kendi gayrimenkulleri üzerinde ipotek tesis edebileceği gibi başkalarının gayrimenkulleri üzerinde lehine ipotek vaz edebilir. Bunların fekkini isteyebilir. Kendi veya başkaları lehine teminat verebilir, kefalet edebilir. Gayrimenkuller üzerinde kat irtifakı, kat mülkiyeti, şüfa ve sükna hakkı tesis edebilir.  d)Şirket yukarıda gösterilenlerden başka işlere girişmek istediği takdirde yönetim kurulunun kararı ile bu işler yapılır.   



Geri Dön