28 / 03 / 2024

Projebeyaz International Emlak 2014 Fuarı’nda 13 satış gerçekleştirdi!

 Projebeyaz International Emlak 2014 Fuarı’nda 13 satış gerçekleştirdi!

Projebeyaz International 11-14 Eylül tarihleri arasında katıldığı Emlak 2014 Fuarı’nda Arap yatırımcıların büyük ilgisi ile karşılandı. Projebeyaz International Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, fuarın ilk üç saatinde 13 kesin satış yaptıklarını belirtti




Projebeyaz International 11-14 Eylül tarihleri arasında katıldığı Emlak 2014 Fuarı’nda Arap yatırımcıların büyük ilgisi ile karşılandı.


Fuarın ilk üç saatinde 13 kesin satış yaptıklarını belirten Projebeyaz International Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, şunları söyledi:


“Arapların Türkiye’nin istikrarlı yapısından son derece memnun olduklarını, daha öncesinde sadece yatırım amaçlı satın alım yaparken, son sekiz aydır oturum için yani alternatif hayat satın aldıklarını görüyoruz. Emlak 2014 Fuarı’na gösterilen ilgiye istinaden, Arapların gelecek planlarını Türkiye’ye endeksli yapmaya başladıklarını söyleyebiliriz.”


Bir vesileyle İstanbul’da bulunan neredeyse tüm Arap yarımadası vatandaşlarının Emlak 2014 Fuarı’na geldiğini belirten Uzun, “Son sekiz ayda Türkiye’de yerli müşteriye konut satışı % 20 seviyelerinde azalırken, yabancı müşteriye özellikle Arap müşteriye satışlar % 60 seviyelerine kadar yükseldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin fuarda yaptığı olumlu açıklamalar, fuara ilgi gösteren yabancılar üzerinde bir defa daha güven ortamı sağladı. Projebeyaz International olarak, fuardan edindiğimiz izlenimlerle artışın yılsonuna kadar yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.


Murat Uzun sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda Türkiye gayrimenkul piyasasına yabancılar tarafından gösterilen ilginin gün geçtikçe büyüdüğünü görüyoruz. Bu büyüme sadece Arap yarım adasından değil, Rusya, Almanya ve Avrupa’nın bazı ülkeleri, Afrika, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Irak gibi ülkelerden de yakın ilgi gün geçtikçe artıyor. Uluslararası birçok firmanın Türkiye’de gayrimenkul konusunda yatırım fırsatları aradığını ve inşaat firmalarının kapılarını çaldığını fuar süresince de gördük.”


Projebeyaz International 17 kişilik profesyonel ve güçlü ekibi ile fuarda İstanbul ve Bursa’daki iki ana projesi ile yer alırken portföyünde bulunan yüzlerce gayrimenkulün de tanıtımını yaptı. İstanbul’un önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Golden Horn Residence 286 adet daire ve sosyal yaşam alanlarıyla her beklentiye cevap veren şehrin merkezinde sayfiye olanakları sunuyor. Eyüp Sultan Cami’ne ve Pierre Loti’ye olan yakınlığı ise projeye olan ilgiyi artırıyor. Diğer proje, yeşil ve maviyi buluşturan Mudanya’nın gelmiş geçmiş en iyi projesi Green&Blue Residences ise 1,2,3 yatak odalı daireler ve 4,5,6 yatak odalı dubleks daireleri ile ailecek süresiz bir tatil sunmak için sahiplerini bekliyor. Eşsiz manzarası, sakinliği, Bursa büyükşehir il sınırları içinde olmasına rağmen doğa ile bütünleşik proje oldukça rağbet görüyor.



Geri Dön