23 / 04 / 2024

Projelerde kalabalık blokların ana derdi gürültü!

Projelerde kalabalık blokların ana derdi gürültü!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Mimar Esin Tümer, Basın Ekspres bölgesindeki otel konseptindeki rezidans projeleri hakkında yazı kaleme aldı. İşte Tümer'in köşe yazısı...




NG Kütahya Seramik, seramik ve turizm sektöründeki marka serüvenine bir yenisini "gayrimenkül" alanında eklemek üzere yola çıkmış durumda. NG Residence ve Marriott Otel Kongre Merkezi, 55 yıllık deneyimin konut sektöründeki ilk yansıması. Basın Ekspres'e cepheli NG Residence, TEM'e 3 kilometre, Atatürk Havalimam'na 7 kilometre, mesafede yer alıyor. Bölgede metroya en yakın gayrimenkul projelerinden biri NG Residence'ın metroya uzaklığı 200 metre. Proje, 26 katlı rezidans kulesi, 

5 yıldızlı zincir otel kulesi, 3 bin 200 kişilik kongre merkezinden oluşuyor. Kuyumcukent, Metro, Divan Oteli ve Hilton Oteli gibi önemli iş ve yaşam merkezlerinin bulunduğu bölge, bir anlamda oteller bölgesi olarak da anılıyor. 


500 MİLYON TÜRK LİRASI YATIRIM 

Turizmden edindiği tecrübeyi, Marriott markasıyla projeye aktaran grup, 450 oda ve yaklaşık 1000 yatak kapasitesiyle bölgedeki yeni oyunculardan biri olma yolunda. Kaba inşaatı tamamlanan projede rezidans bloku Haziran 2018'de, kongre ve otel binası ise 2019 yılının başında tamamlanacak. 

Yaklaşık 500 milyon Türk Lirası yatırım ile hayata geçen proje, 14 bin metrekare arazi üzerinde 132 bin 600 metrekare toplam inşaat alanında, yaklaşık 105-110 metrelik rezidans ve otel kuleleri ile iki kule arasında bulunan 70 metre açıklığa, 4 ayrı birime dönüşebilen büyük alanlar ve ufak toplantı salonları ile 3500 metrekarelik kongre merkezinden oluşuyor. Halkalı Caddesi yönünde doğu-batı yönlenmek ilk blok konut kulesi olup ana girişini de bu yönden alıyor. Rezidans blokunda 257 adet, 45 ila 70 metrekare arasında değişen 1 +1 ve 55 ile 100 metrekare arasında değişen 57 adet 2+1 daire bulunuyor. Arazi çevresini dolaşan trafik aksı kongre merkezine ve otele girişi sağlarken açık ve kapalı otoparklara da yaya ve araç trafiğini bozmadan yönlendiriyor. Otel ve rezidans bloklarını zemin kotta bağlayan kongre kütlesinin cadde kotunda ticari birimler olarak dükkânlar bırakılmış. Projede zemin altında 6 kat hem kapalı sosyal alanlar hem de otoparklar ve teknik hacimler için bırakılmış. 


Öneri

Kalabalık blokların ana derdi 


Özellikle çok haneli küçük metrekarelerden oluşan bloklarda komşu ve mekanik kaynaklı gürültü son dönemlerin en büyük sorunlarından biri. NG Residence blokunda, daireler arasındaki ve daire içlerindeki odalar arası duvarlarda, tavan ve taban döşemelerde akustik izolasyon yapılarak gürültü yayılımı engellenmiş. 


Nedir?

Konutlarda gürültü denetimi 


Residans blokları için de ciddi sorunlardan biri olan ses yalıtımı, Mayıs 2017 tarih ve 30082 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik" ile resmi ve özel her türlü yapıda, iç mekânlarda insanların maruz kaldığı dış çevre gürültülerinin ve yapı içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ile cihazlardan yayılan mekanik titreşimlerin kontrol altına alınmasını hedefliyor. 


NG Residence 1+1 ve 2+1 tipindeki daireler yüksek tavanlı ve ferah oluşları ile dikkat çekiyor. Tüm odalarda tavanda gizli aydınlatma bulunuyor. Teknolojik sistemlerin kullanılarak etkili güvenlik sağlanan projedeki tüm daireler intercom sistemiyle resepsiyona bağlanıyor. Sunulan hizmetler arasında 7/24 güvenlik, SPA, buhar banyosu, sauna, Türk Hamamı yer alıyor. Ayrıca NG GYM spor salonunda ise pilates ve fitness imkânları sunuluyor. 


Projede her daireye özel otopark alanı da yer alıyor. Mimar Barbaros Sağdıç imzalı vazo formunda iki simetrik kuleden oluşan proje, Kütahya Porselen'in vazolarından ilham alınarak tasarlanmış. Boğaziçi Üniversitesi tarafından 14 farklı simülasyonla deprem testleri yapılan ve 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı teknikler ile inşa edilen projede, zemin ve duvar kaplamalar dahil dekorasyona dair seçimler Kütayha Seramik ürün gamından seçilmiş durumda. 



Habertürk


Geri Dön