27 / 04 / 2024

Pronet Güvenlik tarafından kurulan Güvenlik Sınıfı Ankara’da açıldı!

Pronet Güvenlik tarafından kurulan Güvenlik Sınıfı Ankara’da açıldı!

Sektörün eğitimli teknik çalışan ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak çalışmalarını sürdüren Pronet Güvenlik tarafından kurulan ‘Güvenlik Sınıfı’, Ankara Mamak’ta bulunan Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde faaliyete başladı...



Tüm ihtiyaçlarının Pronet Güvenlik tarafından karşılanacağı sınıfta eğitim gören öğrencilere Pronet Güvenlik’te staj yapma ve çalışma olanağı da tanınacak. 


Pronet Güvenlik, sektörün eğitimli teknik çalışan açığını kapatmaya yönelik olarak 2008 yılında başlattığı eğitim hamlesini İstanbul’un ardından  Ankara  ile sürdürüyor. Daha önce İstanbul’un Şişli ve Kartal ilçelerindeki iki meslek lisesinde kurulan ‘Güvenlik Sınıfı’nın bir benzeri, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde faaliyete başladı. 


Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç’ın katılımıyla hizmete giren Güvenlik Sınıfı’nın açılışında konuşan Pronet Güvenlik Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Engin Kurtay, “Sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak, meslek liselerinde eğitim gören gençlerimizin yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde kurduğumuz Güvenlik Sınıfı’nın ve öğrencilerinin teknik ekipman, dolap, masa, önlük gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Güvenlik sektöründe uzmanlaşmış teknisyenler yetiştirmeyi amaçlayan bu özel sınıfta eğitim alacak gençlerimize Pronet Güvenlik’te staj yapmanın yanı sıra iş olanağı da sunacağız. Bu sınıfın öğrencileri, Türkiye’de sektörün her yıl yüzde 35 oranında büyüdüğünü ve teknik personele her zaman ihtiyaç duyulduğunu unutmamalılar” diye konuştu. 


Konuşmanın ardından, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, ilçeye ve eğitime olan desteklerinden dolayı Pronet Güvenlik’i temsilen Engin Kurtay’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. 


Pronet Güvenlik’te Teknisyen olarak çalışmaya başlayan meslek lisesi mezunu öğrenciler arasında Uzman ve Ekip Şefi pozisyonlarına yükselenler de bulunuyor. 




Geri Dön