24 / 04 / 2024

Propa İnşaat 2013’te 140 milyon TL ciro hedefliyor!

 Propa İnşaat 2013’te 140 milyon TL ciro hedefliyor!

2013’te 140 milyon TL ciro hedeflediklerini belirten Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, merkezi alanlarda 100 milyon TL ve üzeri yatırım ve geliştirme fırsatlarına odaklanacaklarını söyledi…



2012 yılının Propa İnşaat için yatırım yılı olduğunu söyleyen Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, 2013’te 140 milyon ciro hedeflediklerini söyledi. Özçiçek, “2012 yatırıma ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu. Yeni projelerimizin hazırlıklarını tamamladık. Satışını tamamladığımız projelerden elde ettiğimiz gelirler ise beklentilerimiz paralelinde gerçekleşti. 2013 yılı ciro hedefimiz 140 milyon TL” dedi.

 


100 milyon TL üzerindeki yatırım fırsatlarıyla ilgileniyoruz

2013’te merkezi iş alanlarında A plus ofis projeleri geliştirmeye odaklanacaklarını belirten Özçiçek, yatırım maliyeti 100 milyon TL ve üzeri yatırım ve geliştirme fırsatlarıyla ilgilendiklerini açıkladı. Özçiçek, “Propa İnşaat olarak odaklandığımız alan; A sınıfı ofis segmentinde ve merkezi iş alanında projeler geliştirmek. Bu alanda İstanbul’da belirlediğimiz bölgeler var. Bu bölgelerde arsa satın alma görüşmeleri yapıyoruz. Var olan yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yatırım maliyeti 100 milyon TL ve üzeri yatırım ve geliştirme fırsatlarıyla ilgileniyoruz. Henüz netleşen yeni proje yok. Bize getirilen satılık arsa ve binalar var. Bu konuda özellikle çok seçici davranıyoruz. Değerlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.


  Propa İnşaat 2013’te 140 milyon TL ciro hedefliyor!



Propa Ofis Optima 2013’te teslim

2013 yılında Propa Ofis Optima projelerinin inşaatını tamamlayacaklarını vurgulayan Özçiçek, proje satışa çıkmadan gerek kurumsal gerekse de bireysel yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyledi. Propa Ofis Optima projesine 50’den fazla yazılı talep aldıklarını belirten Özçiçek, “Propa Ofis Optima’yı henüz satışa çıkarmadık, inşaatı devam ediyor. Lansmanını henüz yapmamamıza rağmen projenin merkezi iş alanında yer alması, ulaşım avantajları ve pazardaki A sınıfı ofis talebinin yüksek olması sebebiyle gerek kurumsal gerekse bireysel yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar 50’nin üzerinde yazılı talep almış durumdayız. Pazarlamada tek yetkili temsilcimiz Jones Lang LaSalle firması” şekline konuştu.  



2012 yatırım yılı oldu

2012’de birçok yatırıma imza attıklarını söyleyen Özçiçek, “Zincirlikuyu’da bin 600 metrekare arsa satın aldık. Arsa yatırım tutarı 30 milyon TL olarak gerçekleşti. Satın aldığımız bu arsa, 2011 yılında tamamladığımız ve şu an TTNet’in kiracı olduğu Propa Ofis 1 binasının bitişik parseli. Bu parselde Ofis 1’in devamı niteliğinde ama 4 misli daha büyük olan, aynı mimari tasarımda Propa Ofis Optima projemize başladık. Propa Ofis Optima, 13 bin metrekare inşaat alanına ve yaklaşık 9 bin metrekare kiralanabilir alana sahip A sınıfı bir ofis binası. İnşaat maliyeti 35 milyon TL olan projenin toplam maliyetinin 65 milyon TL olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz” dedi. 


  Propa İnşaat 2013’te 140 milyon TL ciro hedefliyor!


Aura Residence satışlar tamamlandı

Aura Residence projelerinde son satışları da tamamladıklarını açıklayan Özçiçek, 2011’de Ulus’ta yatırım amaçlı satın aldıkları konut binasının yenileme çalışmalarını ve satışını da bitirdiklerini söyledi.


2013’te satış sıkıntısı aşılacak

Konut pazarında İstanbul’un belirli bölgelerinde arz fazlasının olduğunu vurgulayan Özçiçek, 2013’te iç talep ve satış sıkıntısının aşılacağını belirtti. Konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesine ragmen satışların yavaşladığına dikkat çeken Özçiçek, “Konut pazarında İstanbul’da belirli bölgelerde arz fazlası ve satış sıkıntısı var. Konut üreticileri satış konusunda zorlanıyor. Kampanyalarla satışı destekliyorlar. Konut kredisi faizleri düşmesine rağmen satışlar yavaşladı. Tabii ki İstanbul’daki her proje satış sıkıntısı çekmiyor. Çok güzel ve büyük projeler üretiliyor. Merkezi konumdaki projeler belirli bir talebi mutlaka çekiyor. Ama genel olan iç talep ve satış sıkıntısının 2013’te aşılacağına inanıyorum” dedi.  


Merkezi ofis projelerine talep yüksek

Merkezi iş alanlarında yer alan ticari projelerin satış ve kiralama talebinin yüksek olduğuna dikkat çeken Özçiçek sözlerini şöyle tamamladı: “Konut segmenti haricinde ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde satış ve kiralama talebi özellikle merkezi iş alanında yer alan projeler için yüksek. Yatırım avantajları yanında ofis stoku yenileniyor ve kullanıcılar açısından da bu bir ihtiyaç. Sonuçta, hangi segment için olursa olsun, merkezi lokasyonda olan, ulaşım avantajları sağlayan, akılcı ve estetik mimari tasarıma sahip, konforlu ve donanımlı, hizmet sunabilen ve bütünsel yönetilen, yapımcısı veya geliştiricisinin referanslarının güvenilir olduğu projeler daima yüksek talep görüyor. Biz de Propa İnşaat olarak seçici davranıyor, özenle hazırlanarak bu kriterlere göre projeler üretiyoruz. “


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön