28 / 03 / 2024

Prysmian Dört Büyüklerin kablo tedarikçisi oldu!

Prysmian Dört Büyüklerin kablo tedarikçisi oldu!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Türk futbolunun lokomotif takımlarının evlerine enerji sağlamayı sürdürüyor. Prysmian Dört Büyüklerin kablo tedarikçisi oldu.



Bugüne kadar Türk Telekom Arena ve Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda kullanılan Prysmian Group kabloları yapılan yeni anlaşmalarla Beşiktaş Vodafone Arena ve Trabzonspor Akyazı Arena’da da yer alacak.


Türk inşaat sektöründe öne çıkan büyük projelerde yer alan Prysmian Group Türkiye, inşaatı 17 Ocak 2013 tarihinde başlayan Beşiktaş Vodafone Arena’nın ve inşaatı 24 Kasım 2013 tarihinde başlayan Trabzonspor Akyazı Arena’nın kablo tedarikçisi oldu.


Kartal’ın yeni stadyumunda H07Z-1, N2XH, NHXMH, N2XH FE180 model Afumex ve H07V-K, NYY model PVC kabloları kullanılacak. Prysmian Group Türkiye ile inşaatı üstlenen Beşiktaş İnşaat Yatırımları A.Ş. ve  Kiptaş  A.Ş. konsorsiyumunun hayata geçireceği kablo projesinin toplam bedeli ise 2.300.000 TL oldu. Karadeniz Fırtınası’nın stadyumunda ise H07Z1-R, N2XH, NHXMH, N2XH FE180 model Afumex kablolar kullanılacak. Prysmian Group Türkiye’nin Trabzonspor’un yeni stadyumunun inşaatını üstlenen Sarıdağlar & STY & Yertaş Ortaklığı ile yapılan anlaşmanın toplam bedeli ise 835.000 TL oldu.


Türk sporunun dört büyükleri olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un ev sahipliği yaptığı stadyumlara enerji sağlayan kablolarıyla yer alan Prysmian Group Türkiye, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…” misyonundan hareketle her alanda büyük projelere destek vermeyi sürdürüyor.



Geri Dön