20 / 04 / 2024

Pursaklar Spor Şehri oluyor!

Pursaklar Spor Şehri oluyor!

Gelişen ve değişen Pursaklar yeni projelerle eğitimden spora, ulaşımdan sağlığa her alanda atılım yaparak ilçe yeni bir görünüme kavuşuyor. Spor dostu Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçeyi ‘Spor Şehri’ yapıyor.



Gelişen ve değişen Pursaklar yeni projelerle eğitimden spora, ulaşımdan sağlığa her alanda atılım yaparak ilçe yeni bir görünüme kavuşuyor. Spor dostu Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçeyi ‘Spor Şehri’ yapıyor.


Türkiye’de gecekondusu olmayan ve herhangi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duymayan Pursaklar, Başkan Selçuk Çetin yönetiminde yeni ve özgün şehir yapılanmasıyla Ankara’nın örnek ilçelerinin başında geliyor. 135 bin resmi nüfusa sahip olan Pursaklar’da geleneksel Türk mimarisi, eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri dikkat çekiyor. 2016 yılında bir kısmı başlayan bir kısmı da ilerleyen yıllarda Pursaklar’a kazandırılacak olan projeler ise ilçeyi yeni bir görünüme kavuşturacak.


Spor dostu olarak bilinen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ‘Spor Şehri’ inşa ediyor. Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Belediye Hizmet Binası, Spor Salonları, Kreş Binaları, Gençlik Merkezi projelerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Spor Vadisi projeleri ilçenin farklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.


Pursaklar’a Spor Vadisi ve Gençlik Merkezi


Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in gayretleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye kazandırılacak olan Ayyıldız Spor Kompleksi 70 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek. 20 trilyonluk bir bütçe öngörülen bu proje içeresinde 1 adet 2 bin 200 kişi seyirci kapasiteli sentetik stat, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet çok amaçlı ‘Sporcu Fabrikası’ (10 adet spor salonu büyüklüğünde) yapılacak. ‘Sporcu Fabrikası’nın içerisinde basketbol, voleybol, hentbol, judo, taekwondo, güreş gibi faaliyetlerin yapılabileceği antrenman salonları da bulunacak. Zemin etüt çalışmaları yapılan proje Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından takip ediliyor. Yine Pursaklar merkezdeki 4 dönümlük bir arazide 5 katlı Gençlik ve Spor Merkezi yapılacak. İhalesi yapılan bu projeyle genç nüfusu fazla olan Pursaklar’da önemli sportif hizmetler yapılacak. Sporu “Dostluk, kardeşlik ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir değer” olarak tanımlayan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğunu her platformda vurgulayarak projelerini buna göre hazırlıyor.


Saray Yüzme Havuzunun temeli atıldı


Belediye tarafından Saray Mahallesine yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli atıldı. 4 kat bir bina olarak tasarlanan projenin içerisinde: bay-bayan spor salonları, kafeterya, 240 kişi seyirci kapasiteli yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet antrenman havuzu, bir adet çocuk havuzu, iki adet sauna-buhar odası, giyinme kabinleri, duş ve lavabolar, 11 adet sınıf, 4 adet idari ofis, bir adet sağlık odası ve antrenör odası ve 70 araçlık açık otopark bulunuyor. Temeli atılan çalışmanın 2018’de tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.


Muhammed Ali Spor Tesisleri tamamlandı


Efsane Boksör Muhammed Ali’nin isminin yaşatılacağı Pursaklar Belediyesi spor salonu da tamamlanarak üye kayıtlarına başlandı.


Pursaklar Belediyesi tarafından Yavuz Bulvarı üzerinde yapılan yeni spor salonundaki hazırlıklar tamamlandı. Belediye Başkanı Selçuk Çetin tarafından isminin Muhammed Ali olacağı açıklanan spor salonunda sıva ve boya işlerinin ardından yeni teknolojiyle donatılan spor aletleri yerleştirildi. İçerisinde kafeteryası, çocuk cimnastik salonu ve fitness salonu bulunan Muhammed Ali Spor Tesisleri ilçe halkına hizmet vermeye başlıyor.


Çevre düzenlemesiyle birlikte son şeklini alan spor salonu ilçe halkına yeni teknoloji ile donatılmış bir şekilde hizmet verecek. Böylelikle belediyeye ait ilçedeki spor salonlarının sayısı da 7’ye yükselmiş oldu. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörü olarak bilinen ve bir dönem ringlerin yaşayan efsanesi olarak tabir edilen Muhammed Ali isminin Pursaklar’da yaşatılması ise ilçe halkının takdirini kazandı. Muhammed Ali’nin vefatının ardında ismin ilçede yaşatılacağını açıklayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Cesareti, duruşu ve kararlılığıyla tüm spor camiasına ilham kaynağı olan, yumruklarını mazlumlar için konuşturan Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Muhammet Ali’nin hatırasına sahip çıkacağız ve ismini Tebessüm Şehrimizde yaşatacağız” demişti.


 “SPORA VE SPORCUYA DESTEK VERİYORUZ”


Pursaklar’daki spor hizmetlerini değerlendiren Belediye Başkanı Selçuk Çetin şu açıklamalarda bulundu:  Bizler Pursaklar olarak eğitim ve sporu birlikte yapan, spora ve sporcuya destek veren bir belediyeyiz. Projelerimizi, yatırımlarımızı bu anlayış içerisinde hayata geçiriyoruz, insan odaklı hizmetimizi sürdürüyoruz. Bu nedenle 7’den 77’ye hemen her kesime yönelik spor hizmetlerimiz ve yatırımlarımız vardır. Her sene okullar tatil olduğunda, futbol, voleybol, basketbol, taekwondo gibi alanlarda yaz spor okulu düzenliyoruz. Kayıt yaptıran her öğrencimize spor malzemesini belediye olarak hediye ediyoruz. Yine bu sene özel olarak hazırladığımız ikinci bir yaz okulunda 150 voleybol ve 250 yüzme kursiyerimize hizmet veriyoruz. Tüm bunları bünyesinde barındıran “Okullar Hayat Olsun” projesini 2012’de uygulaya koyan ilk belediye olduk. Bu da kamuoyunda büyük takdir görmüştür.


Pursaklar Belediyesi olarak Haziran ayının ilk haftası 10’uncusunu düzenlediğimiz ve 1000’den fazla dede ve ninenin katılımı ile gerçekleşen Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Yürüyüşü, geleneksel hale getirdiğimiz, 16 başpehlivan ve 350 pehlivanın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz “3. Yağlı Güreş Müsabakası” ile halkı spora teşvik ediyoruz. Bu müsabakalarda dereceye giren dede ve nineleri, yanlarında bir torunuyla birlikte kaplıcaya götürüp tatil yaptırıyoruz.


Bunların yanı sıra Taekwondo Okulu açtık. Çok sayıda öğrencimiz bu okuldan istifade etmektedir. Geçtiğimiz aylarda sporcularımız 8 madalya kazanmış, halterde milli takım kampına katılan ve wushuda derece elde eden çok sayıda sporcumuzu altın ile ödüllendirdik.


“AMATÖR SPORA DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SÜRDÜ”


Amatör spora desteğimiz her zaman devam etmiştir. Pursaklar Belediyespor Takımımız BAL Ligi’nde mücadele etmektedir. Hentbol’da, Boks’ta, Çim Hokeyi’nde Taekwondo’da önemli başarılar elde ettik. Wushu ve Halter branşlarında milli sporcu yetiştirdik. Tüm bu başarıları elde eden sporcularımıza gerek fiziki gerekse manevi destekleri vermek için yeni teknoloji ile donatılmış spor salonları açtık. Belediyemiz bünyesinde; Tevfik İleri Kültür Merkezi bay-bayan spor salonu, Hüma Sultan Hanım Evi bayan spor salonu, Ayyıldız Hanım Evi bayan spor salonu, Saray Kültür Merkezi bayan spor salonu, Saray Erkek Spor Merkezi, Altınova bayan spor salonu, Muhhammed Ali Spor Salonu olmak üzere 7 ayrı yerde kapalı spor salonumuz hizmet vermektedir.


“HER MAHALLEYE HALI SAHA”


Pursaklar’daki her mahalleye halı saha yaparak çocukların, gençlerin spor yapması sağlanmaktadır. Mahmudiye bölgemizde yaptığımız büyük statta hem Pursaklar Belediyespor takımımız maçlarını yapıyor hem de belediye olarak Mahalleler Arası Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Pursaklar’a kazandırdığımız ve bütün masrafları belediyemiz tarafından karşılanan Kapalı Spor Salonu ile sporun bütün branşlarına destek veriyoruz. Bu spor salonumuzdan bütün ilçeler faydalanmaktadır. Yapmış olduğumuz parklarımızın tamamına yakınında spor aletlerimiz ve yürüyüş yollarımız mevcuttur. 5 kilometreyi aşkın yürüyüş yolu ile her sabah ve akşama “Sağlıklı Yaşam Hareketli Nesil” projemiz uygulanmaktadır.


HER KESİMİN TAKDİRİ KAZANILIYOR


Her yıl yeni spor salonları ile ilçe halkına hizmet veren, ‘Spor Dostu Başkan’ olarak kamuoyunda bilenen, aynı zamanda Pursaklar dışındaki birçok il ve ilçeye destek veren Belediye Başkanı Selçuk Çetin, hemşerilerinin yanı sıra hem devlet büyükleri hem de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından takdir ediliyor.


Haber Vaktim


Geri Dön