20 / 04 / 2024

Quant Residence 20 soruda mercek altında!

Quant Residence 20 soruda mercek altında!

Geçtiğimiz haftalarda yeni satışa çıkan Şerifali Quant Residence projesine dair tüm merak edilenleri Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Meriç ile konuştuk. İşte tüm detayları ile o röportaj…



Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Meriç’le Quant Residence projesinin satış ofisinde bir araya geldik. Proje hakkında tüm detayları Emlakkulis.tv izleyicilerine anlatan Meriç, şirketin yeni yatırım planlarını da paylaştı.


Quant Residence Kraton İnşaat’ın ilk projesi. İstanbul’un prim potansiyeli yüksek lokasyonları arasında yer alan Şerifali’de hayata geçirilen Quant Residence butik ama oldukça iyi kurgulanmış bir proje. 


Toplam 70 daireden oluşan Quant Residence’ta her  aile tipine uygun konut seçeneği mevcut. Projenin öne çıkan özelliklerinden biri de geniş sosyal olanaklar. Projede 70 dairenin ihtiyacının çok üzerinde imkanlar sunuluyor. Quant Residence’ta  havuzdan, spor alanlarına, otoparktan, güvenliğe, hatta çarşı mağazalara kadar her şey bulunuyor. 


Projede konutların yanı sıra bir de ofis bloğu var. Ofis bloğu ise konut bloğundan tamamen bağımsız tasarlanmış. Böylelikle konut sakinlerinin ofis bloğundaki sirkülasyondan etkilenmesi de engellenmiş. Az önce de söylediğim gibi Quant Residence butik ama oldukça başarılı bir şekilde kurgulanmış bir proje. Bu benim projeye dair izlenimlerim. Şimdi gelin bir de Quant Residence’ı Ömer Meriç’ten dinleyelim. İşte tüm detayları ile o röportaj…


1.Projeye gelmeden önce biraz Kraton İnşaat hakkında bilgi alabilir miyim?

Kraton’u E7 Group’tan Ersin Aydeniz’le birlikte kurduk. Quant Residence da ilk projemiz. Ersin beyle üniversite yıllarına dayanan bir dostluğumuz var. Onun inşaat malzemeleri sektöründeki deneyimi ile benim inşaat sektöründeki deneyimimi birleştirerek böyle bir ortaklık kurduk. 


Quant Residence 20 soruda mercek altında!


2.Quant Residence’ın öne çıkan özellikleri neler?

Projenin en önemli özelliklerinden biri lokasyonu. Şerifali İstanbul’un yatırım için en ideal lokasyonlarından biri. Burası finans bölgesi. Bundan dolayı buradaki yoğunluğun artacağını öngörüyoruz. Yoğunluğun artmasıyla birlikte yatırımcılar için oldukça ideal bir bölge olacak. Yine projemizin statik yapı; malum bölgemiz deprem bölgesi. Bunun tedbirleri projede en ince ayrıntıya kadar düşünülerek alındı. Dairelerimiz oldukça geniş metrekarelere sahip. Tavan yüksekliğimiz 3.30…Butik bir projeye göre oldukça zengin sosyal olanaklarımız var. Otopark alanlarımız çok geniş. 3 katlı otoparkımız var. Her 50 metrekareye 1 araçlık otopark verebilecek konuma sahip otoparklarımız.

 

3.Toplam arsa alanınız ne kadar?

Quant Residence’ın arsa alanı 4 bin 300 metrekare. Toplam inşaat alanımız ise 22 bin metrekare. 


4.Projenin arsası size mi ait yoksa kat karşılığı mı yaptınız?

Arsanın yüzde 65’i bize ait. Kalan yüzde 35 için de arsa sahibi ile anlaştık. 


5.Anlaşma yapısından bahseder misiniz biraz? 

Kat karşılığı anlaştık. Arsa sahibine konutlarda belli bir oran vereceğiz. Projemizin ön cadde kısmını butik cadde olarak tasarladık. Çarşının bir kısmını da arsa sahibine vereceğiz. 


6.Quant Residence’ta toplam kaç daire var?

Projemiz 2 bloktan oluşuyor. Biri ofis bloğu diğeri ise rezidans bloğu. Rezidans bloğunda toplam 70 daire var. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz var. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin kat bahçeleri de mevcut. 


7.Şu anda projenin tüm birimleri satışta mı?

Hayır, şu anda sadece konutlar satışta. Ofis bloğunu komple pazarlamayı düşünüyoruz. Turizm ve gıda sektöründen görüştüğümüz birkaç firma var. Biz ofis bloğunu konut bloğundan tamamen bağımsız bir şekilde tasarladık. Sosyal alanları, güvenliği, işletimi ile tamamen konut bloğundan ayrı olarak tasarlanıyor.  


8.Konut sakinleri için bu bir avantaj. Ofis bloğundaki sirkülasyondan etkilenmeyecekler…

Evet, hiçbir şekilde etkilenmeyecekler. Bir rahatsızlık olabileceğini düşündüğümüz için zaten tamamen bağımsız bir blok olarak tasarladık. Otoparkını da ayırdık, yönetimini de…


9.Konutlarda fiyatlar ne kadar?

Birkaç hafta önce lansmana çıktık. Hala onun rüzgarındayız diyebiliriz. Net 65 metrekare 1+1 dairelerimiz 275 bin TL’den, 135 metrekare 2+1 daire 470 bin TL’den, 180 metrekare 3+1 daire ise 550 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz. Bunların yanı sıra İstanbul manzarasına sahip 2 özel penthouse dairemiz var. Bu dairelerimizin büyüklüğü 300 metrekarenin üzerinde. Fiyatları da 1 milyon civarında. Yine ara dubleks dairelerimiz var. Bunların büyüklüğü de 210 metrekare ve her birinin önünde 40 metrekare teras bahçeleri var.  70 dairemiz var ama her ihtiyaca cevap verebilecek konut seçeneğimiz mevcut. 


Quant Residence 20 soruda mercek altında!


10.Satışlar nasıl gidiyor? Proje beklediğiniz ilgiyi görüyor mu?

Bizim projemiz Şerifali’de. Finans Merkezi Ataşehir olarak konuşulur ama projenin yüzde 70’i Ümraniye sınırlarında kalıyor. Quant Residence’ta Ümraniye sınırları içinde. Finans Merkezi tamamlandığında yeni gelecek 60 bin personelin yaklaşık 30-40 binini Ümraniye-Şerifali ağırlayacak. Şu anki mevcut yapılar bu ihtiyacı karşılamıyor. Yüzde 60-70 oranında hala konut eksiği var. Bu bölgede konut sayısı şu anda 10 bini geçmiyor. Bunu bilen ve buradaki potansiyeli gören müşteriler Quant Residence’ı tercih ettiler.


10 GÜNDE YÜZDE 15’İ SATILDI


11.Rakam verebiliyor musunuz? Şu ana kadar kaç daire sattınız?

10 günde yaklaşık yüzde 15 satış yaptık. 


12.Talep daha çok oturum mu yoksa yatırım amaçlı mı geliyor?

Yüzde 50 oturum yüzde 50 yatırım diyebiliriz. Dairelerimiz geniş ve ferah; bundan dolayı yaşamak için alanlar var. Ama bölgedeki potansiyeli bilip yatırım için alanlar da yok değil. 


YÜZDE 60 PRİM 


13.Bu sorumu yatırımcı takipçilerimiz için soruyorum. Sizden bugün bir daire satın alsam bugünün şartları ile ne kadar bir kira geliri elde edebilirim?

Yap-sat şeklinde yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz var. Projeyi lansman döneminde alıp birkaç yıl önceye yatırım yapıyorlar. Proje tamamlandığında yaklaşık yüzde 60 değer kazanacak satın aldıkları daire. Bölgeyi araştırdığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bizim 3+1 dairemiz bölgedeki 2+1 daire fiyatına. Bizim projemizden kira geliri elde etmek için daire satın alanlar ise bölgedeki kira ortalamasının minimum yüzde 25 üzerinde kazanç sağlarlar. 


14.Konuşmamızda da ara ara değindik ama toparlamak için soruyorum; projenin sosyal olanakları arasında neler var?

Quant Residence 70 dairelik bir proje ama sosyal imkanlar 70 dairenin ihtiyacının da üzerinde. Ortalama 500-600 metrekare spor alanlarımız mevcut. Yine spa, fitness center, sauna, yarı olimpik yüzme havuzumuz, kafe, restoran, 3 katlı otopark ve güvenlik gibi bir çok sosyal imkan var. 


15.Bir insanın günlük hayatta ihtiyaç duyabileceği her şey var projede. Peki bu zengin sosyal yaşamın aidatlara yansıması ne kadar olacak?

Şu an çok net bir rakam veremiyorum maalesef. Ama bunun minimum bir seviyede çözeceğiz. Ortalama 200-250 TL civarında olacağını düşünüyorum. Burada yaşayacakları imkanlara göre bu rakamlar çok komik. 


16.Piyasada çok hızlı bir konut üretimi var. Bundan dolayı fiyatta olduğu kadar ödeme seçeneklerinde de bir rekabet var. Siz ne tür kolaylık sunuyorsunuz müşterilerinize?

Müşterilerin önünü çok net ve kesin ödeme planları sunmadık. Esnek ödeme seçeneklerimiz mevcut. 


Quant Residence 20 soruda mercek altında!


HEDEF 3 YILDA 2 BİN 500 KONUT


17.Kraton İnşaat’ın yeni yatırım hedefleri neler?

Önümüzdeki 3 yılda 2 bin 500 konut üretmeyi hedefliyoruz. 2 şekilde ilerleyeceğiz. Birincisi kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde Haliç’e odaklandık. Orada araştırmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bir yerde 2 bin, 3 bin konut yapmak yerine bunu İstanbul’un farklı yerlerine yaymayı düşünüyoruz. Şerifali, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer ve Bahçelievler gibi bazı semtlere projelerimizi bölüp önümüzdeki 3 yıl içinde 2 bin, 2 bin 500 konuta imza atmayı hedefliyoruz. 


18.Yani yatırımlarınıza butik projelerle devam edeceksiniz, doğru mu anladım?

Önceliğimiz butik projeler. Çünkü biz müşterilerimizle birebir ilgileniyoruz. Projenin ilk aşamadan teslim aşamasına kadar müşterilerimizin yanındayız. Bunu butik projelerde rahat yapıyoruz. Ama büyük konseptli bir projede çok zor. Butik projelerde verdiğimiz hizmeti büyük projelere nasıl taşırız onun çalışmasını yapıyoruz. 


19.Odaklandığınız birkaç lokasyon var. Bunlar arasında netleşenler var mı? Yoksa tamamı hala fikir aşamasında mı?


Şerifali, Kadıköy ve Haliç projelerimiz netleşmek üzere. Son görüşmeleri yapıyoruz.


QUANT RESİDENCE’TAN DAİRE ALAN HERKES PARİS’E UÇUYOR 


20.Benim sorularım bu kadardı. Sizin eklemek istediğiniz ya da altını özellikle çizmek istediğiniz bir şey var mı?

İstanbul büyük bir metropol. Rezidans yaşamının da bazı eksiklikleri var. İnsanları mahalle ve komşuluk ilişkilerinden uzaklaştırıyor. Bu noktada bir sosyal sorumluluk projesine start verelim istedik. “Ev alma komşu al” kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında Quant Residence projemizden daire satın alan her aileden 3 kişiyi Paris’e gönderiyoruz. Quant Residence sakinlerinin ortak bir anısı olsun istedik. Biz her ne kadar bina içinde insanları bir araya getirsek de istediğimiz gibi kaynaştıramıyoruz. Ama tatilde daha kalıcı dostluklar ve arkadaşlıklar oluşabiliyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön