25 / 04 / 2024

Radisson Otelleri, Dilek Holdingle 3. kez Avrupa yakasında!

Radisson Otelleri, Dilek Holdingle 3. kez Avrupa yakasında!

Sheraton Çeşme'nin sahibi olan Dilek Holding, İstanbul Şişlide inşaatına devam ettiği otelde Radisson Grubu ile çalışma kararı alırken Perada gerçekleştireceği bir diğer otelle yatırım sayısını üçe çıkaracak



Sheraton Çeşme'nin sahibi olan Dilek Holding, İstanbul Şişlide inşaatına devam ettiği otelde Radisson Grubu ile çalışma kararı alırken Perada gerçekleştireceği bir diğer otelle yatırım sayısını üçe çıkaracak.
Sheraton Çeşme'nin sahibi olan Dilek Holding, Şişli'de Migros'un yanında bulunan 3 bin 730 metrekarelik arsa üzerine yaptığı 100 milyon dolar yatırım değerindeki oteli, Radisson Grubu ile birlikte işletme kararı aldı. Bunun yanı sıra Perada 50 milyon dolarlık yatırım yapılan bir diğer otelin inşaatını da sürdüren Dilek Holding, oteller bittiğinde birisi Çeşmede, ikisi İstanbulda olmak üzere üç otelin sahibi olacak. Sadece İstanbuldaki otel sayısını dörde çıkarmayı planlayan şirket, bundan sonra sahil oteli yatırımı yerine İstanbul Zincirlikuyu-Taksim hattında otel yaparak büyüyecek.

Arsayı Hollandalılardan almıştı
Daha önce işadamı Mehmet Emin Karamehmet'in sahip olduğu, ondan da Hollandalı bir yatırım fonuna geçen Şişlideki otelin arsası, kriz nedeniyle fonun Türkiye'den çekilme kararı almasıyla satışa çıkarılmıştı. Mart 2010da Dilek Grubu tarafından alındıktan sonra arsanın yerinde bulunan Çukurova Holdingin binaları yıkılarak Eylül 2010da otel inşaatına başladıklarını kaydeden Dilek Holding Yönetim Kurul Başkanı Adil Dilek, inşaatın hızla devam ettiğini dile getirdi. 24 aylık bir zaman dilimi sonrası tamamlamayı planladıkları otelde Radisson Grubu ile ilk kez çalışacaklarını ifade eden Dilek, Radisson Grubu ile franchising anlaşması yaptıklarını kaydetti. Türkiyede Radisson franchisingi olarak ilk, Avrupada 2. olacaklarını kaydeden Dilek, diğer otellerin manangment olarak yönetildiğini belirtti.

100 milyon dolarlık otel
52 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olması planlanan bir inşaat yapmak üzere kolları sıvadıklarını ve arsa dahil 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Dilek, Şişli'de gerçekleştirilen ve Radisson Blue olarak tasarlanan otel, 307 oda ve 1 convention centerla Radisson'ın Avrupa yakasındaki 3. oteli olacak. Asya yakasında yeni açılacak 1 otelleri daha var diye konuştu.
Burasının Çeşmeden sonra ikinci otel yatırımları olduğunu kaydeden Dilek, grup olarak daha önce tatil beldelerinde yaptığımız otelciliği şehir arenasına taşımak istediklerini söyledi. Dilek, sözlerini şöyle sürdürdü: İstanbulda şu an inşaatı devam eden Şişli projemiz ve mimari çalışmalarına devam eden Mayısta inşaatına başlanacak Pera bölgesinde yatırımlarımız bulunuyor. Bunların dışında İstanbulda  değişik  lokasyonlarda  yatırım arayışımız devam ediyor.  

Üçüncü otel Peraya geliyor
Perada gerçekleştirilen otelin 1200 metrekare arsası bulunuyor. Bu arsa üzerine 15 bin metrekare kullanım alanında 135 odalı olarak inşa edilen otele Mayıs 2011 tarihinde başlanacak ve Haziran 2012 tarihinde bitecek. Toplam 50 milyon dolar yatırım yapılması planlanan otelin işletmesi için henüz bir otel zinciri ile anlaşma yapmadıklarını belirten Dilek, değişik markalarla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Bölgedeki tek boş arsa olan gayrimenkulü Ocak 2011de satın aldıklarını kaydeden Dilek, Otel, çok değerlenen Perada, Eski İstanbul ve Haliç manzarası ile bölgeye yeni bir siluet katacak. Bilinen bir marka ile yüksek gelirli misafir profili hedefliyoruz. Hem konaklama hem yeme içme konusunda iyi bir hizmet vereceğiz diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön