24 / 04 / 2024

Ragıp Ersin Akarlılar New York 'ta mahkemelik oldu!

Ragıp Ersin Akarlılar New York 'ta mahkemelik oldu!

Mavi markasının yaratıcısı olan Türk işadamı Ragıp Ersin Akarlılar, New York 'ta 4.3 milyon dolara aldığı evin bahçesine çocukları için havuz yaptırmak isteyince zengin komşularıyla hukuk savaşına girdi



Mavi markasının yaratıcısı olan Türk işadamı Ragıp Ersin Akarlılar, New York 'ta 4.3 milyon dolara aldığı evin bahçesine çocukları için havuz yaptırmak isteyince zengin komşularıyla hukuk savaşına girdi.

Türkiye 'nin en başarılı işadamlarından birisi olan Mavi markasının yaratıcısı Ragıp Ersin Akarlılar, New York 'lu milyarder komşularıyla havuz yüzünden mahkemelik oldu. 41 yaşındaki işadamı üç yıl önce 4.3 milyon dolara aldığı evinin arka bahçesine üç çocuğu için bir yüzme havuzu yaptırmak istedi. Bunun için özel bir mimar tutan Akarlılar, havuzun dışarından görünmeyecek şekilde mimari planını çizdirdi. Ancak Batı yakası 83 'üncü caddede yaşayan Türk işadamının milyarder komşuları, “dışarıya gürültü gelir, çocuklar çok ses yapar ” diye havuz fikrine karşı çıktı.

Kent koruma komisyonuna başvuran Akarlılar 'ın komşuları, bahçenin 1986 yılında sınırlarının değiştirildiğini öne sürdü. Komisyon, bugün havuzun inşa edilip edilmeyeceğine karar verecek. Tamamen kendine ait olan bir bahçeye istediği şeyi yaptıramadığından yakınan Akarlılar, “Bu insanlar kendilerinden başkasını hiç düşünmeyen milyarderler. Komşuları için hiçbir şey umurlarında bile değil ” diye konuştu. Kent sınırlarına bakan komisyonun başkanı olan Michael Devonshire ise havuz projesine karşı olmadığını, gerekli şartların yerine getirildiği taktirde inşaatı başlatabileceğini dile getirdi.

Vatan


Geri Dön