25 / 04 / 2024

Raif Ali- Esra Dinçkök boşanıyor!

Raif Ali- Esra Dinçkök boşanıyor!

2 çocukları bulunan sosyetik Raif-Esra Dinçkök çiftinin 'gıpta edilen' evliliği çatırdıyor... İşadamı Raif Dinçkök'ün çocuklarının dadısıyla kaçamak yaptığı dedikodusu ipleri kopardı



Biri 1912'de Selanik'te doğup geldiği İstanbul'da Türkiye'nin ilk sanayicilerinden olan Raif Dinçkök'ün aynı adı taşıyan torunu ve Akkök Grubu'nun veliahdı Raif Ali Dinçkök... Diğeri ise kurduğu TML İnşaat'ı dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firmaları arasına sokan Eser Tümen'in televizyoncu kızı Esra Tümen Dinçkök... Büyük bir aşkın ardından 2003 yılında evlenerek 'sosyetenin en gözde genç çifti' haline gelen Esra-Raif Dinçkök çiftinin yuvası dağılıyor. Geçen yıl evliliklerindeki ilk sarsıntıyı atlatan sosyetik çiftin yuvasını dağılma aşamasına getiren olayın ise Raif Dinçkök'ün çocuklarının dadısıyla yaptığı 'aşk kaçamağı' olduğu söyleniyor. Sosyeteyi sallayan iddialara göre; Raif Dinçkök, çocuklarının bakıcısı kadınla beraber olmuş, bunun üzerine başka çapkınlıkları da duyulmuş ve Esra Hanım da ayrılmaya karar vermiş.

TELEVİZYONU BIRAKTI
Halbuki çift, haklarında geçen yıl çıkan ayrılık iddialarının ardından magazin basınının her yaz kamp kurduğu Bodrum'a giderek söylentileri boşa çıkarmıştı. Ancak Esra Tümen Dinçkök'ün bu kez ayrılık konusunda kararlı olduğu ve evliliği anlaşarak bitirmeye çalıştığı söyleniyor. Aile ise sessizliğe gömülmüş durumda. Yakın çevreleri, Ali Raif ve Aslan Eser adlı 2 de çocukları olan Dinçkök çiftini barıştırmaya çalışıyor. Esra Tümen Dinçkök, ülkenin ilk müteahhitlik şirketlerinden STFA'nın yöneticiliğini yapan Eser Tümen'in kızı olarak, o zaman babasının inşaat faaliyetleri nedeniyle bulunduğu Libya Tripoli'de 1975 yılında dünyaya geldi. Eser-Samra Tümen çifti yaptıkları büyük inşaat işleri nedeniyle Libya'dan Kazakistan'a 3 kıtada yaşam sürdü. STFA'nın kurucuları Feyzi Akkaya ve Sezai Türkeş'in, manevi oğlu olarak gördüğü Eser Tümen, üst düzey yöneticisi olduğu STFA'dan 1992'de ayrılıp TML İnşaat'ı ortaklarıyla birlikte kurdu ve kısa sürede dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketlerinden biri haline getirdi. Aslı ve Mert adında 2 çocuğu daha olan aile, istanbul cemiyet hayatının en saygın
 
ailelerinden biri oldu. Babası Eser Tümen'i geçen yıl tatil için gittiği Maldivler'de kalp krizi geçirmesiyle kaybeden Esra Tümen Dinçkök, 5 yıllık yüksek eğitimini ingiltere'de tamamladıktan sonra babasının inşaat şirketiyle ilgilenmek yerine televizyonculuğa başladı. Ekonomi programı sunuculuğu için CNN Türk'ten gelen teklifi kabul etti. Ekonomi editör yardımcısı ve sunucusu oldu. iyi derece ingilizce ve Almanca bilen Esra Tümen, dünya ekonomisinin önde gelen aktörleriyle özel röportajlar yaparak gündeme geldi. Raif Dinçkök'le başlayan aşkın evliliğe doğru gitmesi üzerine televizyon kariyerini bıraktı.

'HIZLI' BİR PLAYBOYDU
Akkök Grubu'nun veliahdı Raif Ali Dinçkök'ün hayatı, Ali- Sennur Dinçkök çiftinin oğlu olarak 1971'de İstanbul'da başladı. Adını aldığı dedesi Raif Dinçkök, Selanik'ten geldikten sonra yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sanayicilerinden biri oldu. ABD Boston'da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a dönen genç Raif Dinçkök, bir anda çapkınlıklarıyla hızlı playboylar arasına girdi. Başak Sayan, Gözde Tan, Demet şžener gibi birçok isimle adı aşk söylentisine karışan Raif Dinçkök, hakkındaki çeşitli davalardan sora uzun süre İspanya ve İtalya'da yaşadı. Davalardan beraat ettikten sonra aile şirketlerinde işleri devralmaya başlayan Raif Dinçkök'ün Alina ve Alize adlı 2 de kız kardeşi bulunuyor.

Öte yandan Akkök Grubu'ndan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılmadı. Ancak şirket yetkilileri, boşanma iddialarının doğru olmadığını söylemekle yetindi.
Habertürk  


Geri Dön