28 / 03 / 2024

Raif Günden, Para Ali hesabı ile Ali Ağaoğlu ismini mizahla birleştirdi!

Raif Günden, Para Ali hesabı ile Ali Ağaoğlu ismini mizahla birleştirdi!

Sosyal medyayla iç içe olan herkesin yakından tanıdığı bir isim Raif Günden. Para Ali hesabı ve Ali Ağaoğlu ismini mizahla birleştirip büyük bir kalabalığa seslenmekte olan Raif Günden ile muhteşem başarısını konuştuk.





Sosyal medyayla iç içe olan herkesin yakından tanıdığı bir isim Raif Günden. Para Ali hesabı ve Ali Ağaoğlu ismini mizahla birleştirip büyük bir kalabalığa seslenmekte olan Raif Günden ile muhteşem başarısını konuştuk. Kendisine olan güveni, mütevazılığı ve genç yaşındaki başarısı üzerine MAG Business’a özel bir röportaj gerçekleştirdik... 



Kısaca tanıyabilir miyiz seni? Raif Günden kimdir, ne yapar, kaç yaşındadır?

20 yaşındayım. İstanbul’da ailemle kalıyorum ve Marmara Üniversitesi’nde Elektronik Haberleşme okuyorum yani kısaca öğrenciyim. Aileme ve arkadaşlarıma çok düşkün biriyim.


Sosyal medyada bu kadar beğenilmek ve her geçen gün artarak ilerleyen bir kalabalığa seslenmek zor olsa gerek. Metinler için özel bir çalışma yapıyor musun yoksa o an aklından geçenler midir Para Ali hesabını bize bu kadar sevdiren?

Biraz zor oluyor çünkü çok ciddi sayıda bir kitleye sesleniyorsunuz ve en ufak bir hatada büyük krizler doğabilir. Metinler için özel bir çalışma yapmıyorum. Önce bir fikir bulup o fikri yoğuruyorum, en son metni düzenliyorum ve paylaşıyorum. İnsanların günlük yaşantılarından örnek vererek yazdığım için çok seviliyor ve onlara çok doğal geliyor. Ki zaten ben de doğallıktan yanayım.


Para Ali hesabıyla bir çok kişiye kendini sevdirdin. Sempatik ve komik yazılarla çok büyük bir hayran kitlesi yarattın. İnce esprilerin gerçekten de herkesi güldürüyor. Peki daha önceden de esprili tarafın var mıydı yoksa Para Ali’yle mi bu yönünü keşfettin?

Aslında ben “esprili biriyim”, “çok komiğim” vs. gibi şeyler söylemem, söylediğimde kendimi çok egolu hissediyorum. Benim bunu söylemem hiçbir anlam ifade etmez zaten... Ama dışardan gelen tepkiler hep böyle oldu. İnsanların morali bozulduğunda yazdıklarımı okuyup moralini düzeltmeleri benim bu işi daha çok severek yapmama sebep oldu. İnsanları güldürmeyi çok seviyorum, o yüzden böyle bir girişimde bulundum. Daha çok kitleye hitap edip daha çok kişiyi güldürmeyi çok istedim ve emeğimin karşılığını aldım. Düşünsenize size; “Sevgilimden ayrıldım moralim çok bozuktu yazdıklarını okudum kendime geldim Allah da seni güldürsün” gibi şeyler söyleniyor. Çok mutlu olmaz mısınız?


Beyaz Show’a davet edildin, birçok yayın senin röportajını yayınladı yani gerçekten de Para Ali ile çok özel bir ün kazandın. Peki sen Para Ali’yi oluştururken bu kadar özel bir yere geleceğini tahmin ediyor muydun?

Beyaz Show’a konuk olmak hayallerden de öte bir şey. Küçükken Beyaz Show’u izledikten sonra oraya konuk olmayı hayal ederdim ama hiçbir şey imkansız değil derdim. Gerçekten de değilmiş. Para Ali’yle sadece takipçi sayısı olarak koyduğum hedefin 3-4 katına ulaştım... Bu olayların yaşanacağını hiç tahmin etmiyordum açıkçası. 


Ali Ağaoğlu ile herhangi bir iletişim kurdunuz mu?

Para Ali’nin takipçisi 98 bin olduğunda, yani hesabı açtıktan 2 ay sonra benimle tanışmak istediğine dair bir mail geldi. Ben de gittim görüştük. Şu an istediğim zaman sekreterini arayıp müsait olduğu bir durumda gidip çayını içip muhabbet etme imkanım oluyor.



Ters bir tepki ile karşılaşabilirdin sonuçta? Sana karşı nasıldı tutumu? Herhangi bir desteği oldu mu?

Ali Ağaoğlu’nun egolu biri olmadığını bildiğim için ters bir tepkiyle karşılaşacağımı düşünmüyordum, nitekim öyle oldu. Bana karşı tutumu çok iyiydi ve samimiydi. Zaten çaycısına da aynı davranır, en yakınındaki insanlara da. Şaka yapmayı çok sever. Beni her gördüğünde “Naber Para Ali” der, ismim değişik diye acaba unuttuğu için mi böyle söylüyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu bayramda Ali Ağaoğlu’nun elini öpüp harçlık alırsam derginizi satın alıp her ay kendimle röportaj yapmayı düşünüyorum. (kahkahalar...)


Bundan sonraki hedefleri nedir Raif Günden’in? Twitter  kısa vadede hayatında olacak gibi ama uzun vadeli planlar hakkında ne düşünmektesin?

Hedeflerimi her zaman yüksek tutmuşumdur. Bundan sonraki hedeflerim de öyle olacak. Hatta daha yüksek. Şimdiden çalışmalara başladım, Twitter’daki Para Ali hesabını yapacaklarımın başlangıcı olarak görüyorum. Çok istekliyim ve tekrar bir şeyler yapıp karşınıza çıkmak istiyorum.


Hayatını Para Ali’den önce, Para Ali’den sonra diye ikiye ayıracak olursak neler değişti?

Para Ali hesabıyla ilk başlarda çok zaman geçiriyordum ve çok uğraşıyordum. Bazı arkadaşlarıma pek zaman ayıramadığım için bana boş işlerle uğraşmamamı söylüyorlardı. O arkadaşlarım şu an “ben Para Ali’nin arkadaşıyım” diyerek diğer arkadaşlarına hava atıyorlar... Bana gelecek olursak, dışarda girdiğim ortamlarda tanınmam, insanların beni parmakla gösterip saygı duyması her gencin hoşuna gideceği gibi benim de hoşuma gidiyor. Ancak oturduğum ev ve sokakta hiçbir şey değişmedi. Örnek verecek olursam; Evdekiler bir şey almam için bakkala gönderiyor, bakkaldan içeri girdiğimde o da beni başka bir iş için başka bir yere gönderebiliyor. Durum o kadar aynı. Zaten bu tür şeylerin de değişmesini istemem. Çocukluğumu, yani en güzel günlerimi yaşadığım bir yerde her şeyin aynı kalmasını isterim.



Röportaj: Melis Ayça Değirmencioğlu


Geri Dön