26 / 04 / 2024

Ram Gayrimenkul afet riski altında olan binaları dönüştürüyor!

Ram Gayrimenkul afet riski altında olan binaları dönüştürüyor!

Ram Gayrimenkul,hali hazırda satışta 3 projesi bulunan şirket, önümüzdeki süreçte 6 yeni projeye daha başlayacak.Ram Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş., MaaNaa markasıyla kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor.



Ram Gayrimenkul,MaaNaa markasıyla İstanbul'un yatay imarlı semtlerinde afet riski altında olan binaları yeniden dönüştürmeye devam ediyor.Etiler MaaNaa markası ile hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Ram Gayrimenkul, kentin alçak katlı yapılaşmalarının olduğu bölgelerindeki riskli binaları topluma kazandırma yolunda ilerliyor. 3 proje satışta Hali hazırda Etiler MaaNaa 34, 49 ve Kalamış 119 olmak üzere toplam 3 projenin satışlarına devam eden şirket, bu projelerden MaaNaa 34'ün ilk etabını teslim etmiş durumda.

 

Önümüzdeki günlerde 2. etaba da başlayacak şirket, Etiler MaaNaa 49 projesini ise Ekim sonunda teslim etmeyi planlıyor. 25 daireden oluşan Kalamış 119 projesi de tamamlanmış durumda. Etiler MaaNaa 34 ve 49 projesi toplam 89 konuttan oluşuyor. 1+1'den 4+1'e kadar farklı konut seçeneklerinin yer aldığı projelerde fiyatlar ortalama 5 bin 500 dolardan başlıyor 7 bin dolara kadar yükseliyor. 'Çevre dostu binalar üretiyoruz'.İstanbul'un özellikle yatay imarlı olan semtlerinde afet riski altında olan binaları yeniden dönüştürmek hedefi ile yola çıktıklarını belirten Ram Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda, "2012 yılında kurulmuş bir şirketiz.Etiler'de MaaNaa 34, 49 ve Kalamış'ta MaaNaa 119 projelerini topluma kazandırdık. Dönüşüm sonrası bu projelerde yüzde 50'ye varan bir değer artışı oldu. Mahalle canlandı. 


Yeni bir hayat geldi. Bundan sonrada çevre dostu projeler üretmeye devam edeceğiz. Altın LEED sertifikasına aday binalar üretmeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesini yaptı. Yeni projeler geliyor Yatırımlara devam edeceklerini ve 2016 yılında başlamayı hedefledikleri 6 projenin olduğunu söyleyen Zekeriya Turtanda, "Bu projelerimizin 5'i konut biri ise ofis olacak. Yeni projelerimiz Etiler, Kalamış, Fenerbahçe, Şaşkın Bakkal ve Suadiye bölgelerinde yükselecek. Arazi arayışlarımız devam ediyor. Şehrin yatay imarlı semtlerinde Maanaa markası ile kentsel dönüşüm projeleri üretmeye devam edeceğiz" açıklamalarını yaptı. 

'Parseller birleşsin' Kentsel dönüşümün İstanbul için bir fırsat olduğunu dile getiren Zekeriya Turfanda, "Ancak kentsel dönüşümde bazı eksikler var. Bunlardan belkide en önemlisi, farklı parsellerin birleşmesi konusu" dedi. Yan yana parsellerin birleşmesi gerektiğine vurgu yapan Turfanda, "Parsellerin birleşmesi hususunda hak sahiplerinin direttiğini görüyoruz. Yan yana olan parsellerin birleşmesi lazım" diye konuştu. 



Posta


Geri Dön