18 / 04 / 2024

Ramada İstanbul Asia Hotel dizaynıyla lüks algısını güçlendiriyor!

Ramada İstanbul Asia Hotel dizaynıyla lüks algısını güçlendiriyor!

Anadolu Yakası’nın İlk Ramada markalı oteli‘’Ramada İstanbul Asia Hotel’’; klasik Türk köşklerinin mimarisinden esinlenilerek modern bir bakış açısıyla yorumlanan, eşsiz ve lüks bir butik otel olarak dikkat çekiyor.



Anadolu Yakası’nın İlk Ramada markalı oteli‘’Ramada İstanbul Asia Hotel’’;  klasik Türk köşklerinin mimarisinden esinlenilerek modern bir bakış açısıyla yorumlanan, eşsiz ve lüks bir butik otel olarak dikkat çekiyor. Otelin yüksek konfor ve teknolojik standartlarda, neo modern stilde ve 5 farklı tasarımla dizayn edilmiş 80 odası bulunuyor. 


Eski İstanbul köşklerini anımsatan nostaljik yaklaşımlar

İç dekorasyonu Uransan Tasarım Müdürü Feray Alp tarafından yapılan otelde, renk- doku uyumuna özen gösterildiği gibi, genel alanlar ve oda banyolarında yurt dışından getirilen özel mermerler kullanıldı. Duvarlar ve tavanlar; ahşap, özel, dekoratif boya, özel işlemeli ayna ve kaliteli kâğıtlarla, zemin yanmaz yün halı ve masif parkelerle kaplandı. Kumaşlar, perdeler, yatak örtüleri, avize ve aplikler, oturma grupları, sehpa ve aksesuarlar özel olarak tasarlandı. Mimar Abdullah Erençin tarafından yeniden dizayn edilen Ramada İstanbul AsiaHotel’in giriş kapısı da özel olarak tasarlandı. 


Lüks sanat otelinde benzersiz sanat müzesi deneyimi 

Ramada İstanbul Asia Hotel;  Türk ressamlarının eserleriyle donatılarak ve kendi içinde bir sanat galerisine dönüşerek müşterilerine dünya standartlarında hizmet sunuyor. Bünyesinde 230’a yakın orijinal yağlı boya tabloyu barındıran otel, her ay yapılan sergi organizasyonları ile bir iş oteli olmasının yanı sıra misafirlerini keyifle tasarlanmış ve kapıları sanata açılan özel odalarda ağırlıyor. 


M. İsmet Uran tarafından 1 Aralık 1990 tarihinde açılan Uran Kültür ve Sanat Merkezi Türk sanatçılarını topluma tanıtarak, kültürel yaşamın gelişmesine katkıda bulunuyor.  Bugüne kadar 140 sergiye ev sahipliği yapmış olan Uran Kültür ve Sanat Merkezi, Ramada İstanbul Asia Kültür ve Sanat merkezi sponsorluğunda her ay bir sanatçının sergisini Uran Art Lounge’dasanatseverlerle buluşturuyor.


Sanatla çevrelenen toplantı odaları

Konuklarına sergi salonu havasında hizmet sunan Ramada İstanbul AsiaHotel’in duvarları seçkin ressamların eserleri ile donatıldı. 10 kişiden 150 kişiye kadar hizmet verebilen toplantı salonları ile Anadolu Yakası’nda bulunan ulusal ve çokuluslu şirketlerin kurum içi toplantıları, eğitimleri ve bayi toplantılarına ev sahipliği yapılıyor.


Boğaziçi Köprüsü, Marmaray, Capitol AVM ve Anadolu Yakası’nın yeni çekim merkezi olma özelliğini taşıyan Akasya AVM’ ye yakın bir konumda yer alan Ramada İstanbul Asia Hotel, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’nın tam ortasında yer alıyor.  



Geri Dön