24 / 04 / 2024

Ramazan Aslan:Konut aldıktan sonra araziye yatırım yapılmalı

Ramazan Aslan:Konut aldıktan sonra araziye yatırım yapılmalı

Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Odası Başkanı Ramazan Aslan, yatırımcılara tasarruflarını gayrimenkulde tutmalarını, bir ev aldıktan sonra araziye yönelmelerini önerdiklerini söyledi



Aslan, gayrimenkulün orta ve uzun vadede en fazla getiriye sahip yatırım aracı olduğunu belirtti. Teknolojinin geliştiğini, her şeyin üretildiğini ancak toprağın üretilemediğini dile getiren Aslan, şöyle konuştu: "İnsanoğlu elindeki toprakları korumakta zorluk çekiyor. Her geçen gün artan inanılmaz bir nüfus ve azalan bir toprak var. İnsanların toprağa olan ihtiyacı tartışılmaz, toprak kıymetlenecek. Dolayısıyla orta ve uzun vadede bir tarafa borsa, döviz ve altını, bir tarafa da gayrimenkulü koyalım. İddia etmiyoruz zaten rakamlar onu gösteriyor, en büyük getiriyi gayrimenkul sağlıyor.

Yatırımcılara, tasarruflarını gayrimenkulde tutmalarını, bir ev aldıktan sonra araziye yönelmelerini öneriyoruz. Gayrimenkulün kendi arasındaki branşlaşmaya baktığınızda arsa ve arazi daha çok getiriye sahip yatırım araçları. Daha sonra ise dükkan ve konut geliyor."

Aslan, insanların kendi başlarına gidip gayrimenkul alabileceğini ancak sonrasında çeşitli sorunlarla karşılaşmamak için meslek odasına kayıtlı, mesleğinin erbabı, tarafların hakkını savunan bir emlak müşavirine başvurmak gerektiğini vurguladı.

"İYİ BİR EMLAK MÜŞAVİRİ"

Aslan, iyi bir emlak müşavirinin konusunda vakıf olduğunu, kimin hangi projeyi sattığını, kimin ne kadar güvenilir olduğunu, kimin taahhütlerini ne kadar yerine getirebileceğini iyi bildiğini söyledi.

Emlak müşavirinin, müşteriyi riske sokmamak için daha çok güvenilir inşaat şirketlerinden ya firmalardan konut ya da iş yeri satışına öncülük ettiğini ifade eden Aslan, şunları anlattı: "Kendi başına bir gayrimenkul aldığı zaman genellikle tüketici hak kaybına uğruyor. Bizler emlak müşavirleri olarak alıcının ve satıcının haklarını doğru anlamda savunan kişileriz. Öncelikli olarak tasarruflarını gayrimenkulde değerlendirmek isteyen yatırımcı, bu işi yasal emlak müşaviri kanalıyla yapmalı. Emlak müşaviri aracılığıyla yapılan alışverişlerin yüzde 90'ında bir problem yaşanmazken, direk yapılan satışların maalesef büyük çoğunluğunda sıkıntı yaşanıyor. Emlak müşaviri bir yerin satışını üstlendiği zaman zaten gerekli araştırmayı yapmış oluyor. Alınan tapunun o yere ait olup olmadığı, gayrimenkulün genel kalitesi çok önemli. Müşavir inandığı iş yerinin, konutun satışına aracılık eder."
AA


Geri Dön