19 / 03 / 2024

Ramazan Bayramı Kapadokya'da balon firmalarını uçurdu!

Ramazan Bayramı Kapadokya'da balon firmalarını uçurdu!

Dünyanın önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Hatta bölgedeki balon firmalarında önümüzdeki 10 günlük rezervasyonlar dolmuş durumda.



Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da sıcak hava balonları en çok ilgi gören aktiviteler arasında yer alıyor. Kapadokya'nın güzelliklerini metrelerce yüksekten izlemek isteyen turistler, yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100-150 avro ödüyor.


Göreme'de bir balon firmasının yönetim kurulu başkanı Tevfik Ölmez, genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına ramazan bayramı dolayısıyla yerli turistlerden de yoğun talep olduğunu söyledi. Kapadokya'da ilk olarak 1980'li yıllarda başlayan balon turlarının 2000 yılından sonra ciddi bir ivme kazandığını belirten Ölmez, "Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistler bayramı havada kutluyorlar. Taleplere yetişmek de zorlanıyoruz" dedi.



Bayramda yerli turistlerin ilgisi arttı


Bölgede turist yoğunluğunun çok fazla olmadığını ancak gelen turistlerin balon turlarına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Ölmez, "Balon turlarında ciddi anlamda yer sıkıntısı yaşanıyor. Bölgedeki balon firmalarında önümüzdeki 10 günlük rezervasyonlar dolmuş durumda. Normal zamanlarda yaşanan yoğunluğumuz bayram tatiliyle beraber katlandı" diye konuştu.


Kapadokya bölgesinin sıcak hava balonculuğunda dünyadaki en büyük uçuş sahası olduğunu belirten Ölmez, Kapadokya'nın diğer bölgelerle kıyaslandığında uçuş güvenliği, meteorolojik şartlar ve doğal güzellik açısından bu turlar için en uygun bölge olduğunu kaydetti.


Ölmez, bölgede 25 balon firmasının faaliyet gösterdiğini belirterek, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıtlı 190 civarında balon var. Yoğun sezonda bunların 130'u uçuyor. Bu bayram da yoğun taleple karşılaştığımız dönemlerden. Güvenlik gerekçesiyle yapılan düzenlemeyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aynı anda en fazla 100 balonun uçmasına izin veriyor" dedi.


Hürriyet


Geri Dön