25 / 04 / 2024

Ramazan Çalık, Serik'in 50 yıllık kentsel planlamasını yaptı!

Ramazan Çalık, Serik'in 50 yıllık kentsel planlamasını yaptı!

Yaşanan bu gelişmeler belediyeleri de etkisi altına almış ve belediyelerde “stratejik yönetim” ve “stratejik planlama” gibi yeni yönetim tarzları benimsenmeye başlanmıştır.



Yaşanan bu gelişmeler belediyeleri de etkisi altına almış ve belediyelerde “stratejik yönetim” ve “stratejik planlama” gibi yeni yönetim tarzları benimsenmeye başlanmıştır. Bu çerçevede Serik’in 50 yıllık kentsel planlamasını yapan Serik Belediyesi Başkanı çalışmalarını şöyle anlatıyor. 


GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ 

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık çalışmalarını şöyle özetliyor: “Ekibimizle birlikte aralıksız çalışmaları ve sosyal belediyeciliği birlikte yürüterek şantiye alanına çevirdik. Yeni Türkiye’nin Yeni Serik’ini kurmak için ‘İşimiz Gücümüz Serik’ sloganıyla yeni projelerimize başladık. Dedikoduyla, boş lafla işimiz yok. İşim de Serik, gücüm de Serik diyor ve hizmet için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. 


İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK 

Serik’in en önemli sorunu altyapıdır. 30 yıldır çözülmeyen içme suyu sorununu çözeceğiz dedik. Şimdi proje İller Bankası tarafından tamamlandı. Kısa sürede çalışmalar başlanacak. Bu yıl 10 milyon TL,  gelecek yıl 40 milyon TL yatırımla 2016 yılında Serik’in içme suyu problemini çözeceğiz. ASAT kanalıyla Serik’e 2015 yılında 57.050.000 TL 2016 yılında 41.800.000 TL olmak üzere toplamda 98.850.000 bin liralık alt yapı yatırımı yapılıyor. 


OTELLER BÖLGESİNE YATIRIM 

İçme suyu olarak Boğazkent oteller bölgesinde 7 kilometrelik bir yatırımı yapıyoruz. İçme suyu için bu sene 1.5 milyon gelecek sene 1.8 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Muhtelif kanalizasyon yapımı 15 kilometre olarak planlandı. Bu sene tamamlanacak ve 3.750.000 TL harcayacağız. Yağmur suyu drenaj hattı önemli bir projedir. 


Kızderesi'nde sona gelindi

Serik’in tek ana caddesi var ve bu yükü kaldırmıyor. Alternatif caddeler açmak durumundayız. Kızderesi projesiyle birlikte Serik’in giriş caddesi oluşacak. Bu caddeyi oluşturmak için kanal ıslah edilerek kapalı hale getiriliyor. Bu projede sona yaklaştık. 5.500.000 milyon TL’lik yatırım yapıldı.


CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Arap yatırımcıların Türkiye`de yatırımlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. İki bölge arasındaki turizm göstergelerini nasıl yükseltebiliriz konusunda işbirliğimiz sürüyor. Körfez Arapları yılda 57 milyar dolardan fazla sağlık turizmine harcıyor. Bu konuda Türkiye için de ayrı bir çalışma yapılacak. Mena Zirvesi ile yapılan tanıtım ve tüm çalışmalar 2 T için kayda değer başarılar. Serik, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için cazibe merkezi olacak. İlçemiz için Mena gibi birçok alanda organizasyonlar yaparak 2 T de daha çok başarılar sağlayacağız. G-20 Antalya Zirvesinde olduğu gibi 1. Uluslararası MENA Antalya Zirvesi’nde de herhangi bir olumsuzluk yaşamadan gerçekleştirdik.


G-20'ye dünya tanık oldu

Başkan Çalık, Serik’i zirvelerin merkezi olarak tanımlıyor. Bu konuda şunları söylüyor: G-20 Zirvesi'nin Antalya'da yapılması, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir adım oldu. Antalya'nın, özellikle ilçemizin böylesine büyük bir organizasyonu kaldırabilmesi, potansiyelinin ne derece büyük olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu. G20 Zirvesinin ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel Bey üstlendi. Büyükşehir ile birlikte bizlere düşen görevleri yerine getirdik. 


Turizm zirvesi yapılacak 

8-13 Nisan 2016 tarihlerinde ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi organizasyonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi partnerliğinde İRAN-ANTALYA-KONYA TURİZM ZİRVESİ yapılacak. Bu tür FAM TRİP organizasyonlarıyla özelde Antalya-Serik ve Konya turizmine genelde ise ülke turizmine katkı sağlamayı umut ediyoruz. Bu kültürel yakınlığın turizme katkı sağlanması da beklenmelidir.  Kısacası Serik, zirvelerin kentidir ve zirvelerin kenti olmaya devam edecektir.


Yapılmış olan projeler: 

- İşler Caddesi 

- DSİ Bahçesi 

- Sahil Yolu 

- Evde Sağlık Hizmeti 

- Aile Sağlığı Merkezi 

- Gebiz Ziraat Bankası 

- 22/ A Kadasto Çalışması 

- Kavşaklar 

- Mobese 


Yapımı devam eden projeler: 

- Kızderesi Projesi 

- Arıtma Tesisi 

- Seyir Tepesi Projesi 

- İkinci İşler Caddesi Yolda 

- Tapu Meselesi 

- Doğalgaz 

- Cuma Pazarı 

- Balıkçı Barınağı 

- Günübirlik Alanlar 

- Üniversite 


Yapılması planlanan projeler: 

- Kentsel Yenileme 

- Kent Meydanı 

- Kültür Merkezi 

- Gençlik Merkezi 

- Tarım Organize Sanayi 

- Huzur Evi 

- Düğün Salonu 

- Eski Hapishane Bahçesi 

- Kapalı Spor Salonu 

- Fen Lisesi 


Geri Dön