25 / 04 / 2024

Ran Lojistik, GYO şirketi kurmaya hazırlanıyor

Ran Lojistik, GYO şirketi kurmaya hazırlanıyor

Ran Lojistik, deniz ve hava taşımacılığında ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmeleri başlatırken, GYO şirketi kurmaya hazırlanıyor



2009 yılının Ekim ayında hisselerini halka arz ederek, İMKB'de yılın tek halka arzını  gerçekleştiren Ran Lojistik, deniz ve hava taşımacılığında ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmeleri başlatırken,  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi kurmaya hazırlanıyor. Ran Lojistik'in iştiraki olan DTC Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi, Anonim Şirket'e dönüştürüp Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı haline getirecek olan Ran Lojistik, geçiş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ofis, depo, antrepo yatırımlarının bu şirket üzerinden yapacak. 


Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yılın tek halka arzı ile dikkat çeken Ran Lojistik 2010 yılına hızlı başladı. Deniz ve hava taşımacılığında ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmeleri başlatan Ran Lojistik, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi kurmaya hazırlanıyor.

Ran Lojistik Yönetim Kurulu'nda alınan karar uyarınca yüzde 99 oranında Ran Lojistik iştiraki olan ve gayrimenkul yatırımları konusunda uzmanlaşan DTC Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'na dönüştürülecek.  Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na geçiş sürecinde öncelikle DTC Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi'nin T.T.K.'nun 152. maddesi gereğince Anonim Şirket haline getirileceğini açıkladı. İştirakin, Anonim Şirkete dönüştürme sürecinin tamamlanmasının ardından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na çevrilmesi için gerekli tüm çalışmaların başlatılacağını söyleyen Benli, sürecin tamamlanmasıyla birlikte ofis, depo, antrepo yatırımlarının bu şirket üzerinden yapılacağını kaydetti.


ABD'li şirketle ortaklık

Uluslararası  karayolu taşımacılığında iddialı olan ve bu alanda global partnerlarla uluslararası network ağını oluşturan Ran Lojistik, deniz ve havayolu taşımacılığı için de yatırımlara hazırlanıyor. Deniz ve havayolu taşımacılığında faaliyet  gösteren ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmelerinde son aşamaya geldiklerini söyleyen Ramiz Benli, "Ran Lojistik'in altında, deniz ve havayolu taşımacılığında yeni bir oluşum yapıyoruz. İsmi Ran Air & Sea olacak. ABD'li 7,000 çalışanı olan bir şirket ile ortaklık yapma durumumuz söz konusu. Ortaklık oranında değişiklik olabilir. Kararlarını Mart sonunda  verecekler. Ortaklık yaptığımız anda 80 ülkede faaliyet gösterme durumu var" dedi.

Deniz ve hava taşımacılığının Ran Lojistik cirosunun yüzde 1.5'ini oluşturduğunu belirten Ramiz Benli, "Yüzde  5'in altındaki ciro katkısı bulunan taşıma yollarımızı başka bir şirket altında büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.


Yabancı  ortakla rüzgar türbinlerinde A'dan Z'ye hizmet

Benli ayrıca, rüzgar tribünlerinin taşınması, vinç hizmetleri ve montajı  alanında bir şirketle yüzde 50 ortaklık düşünüldüğünü  söyleyerek,   "Dünyada ilk üçte yer alan bir firma. Teklif onlardan geldi. Rüzgar türbinlerinde A'dan Z'ye hizmet veriyor. Yeni bir şirket kuracağız" dedi. 


Sektörün  üstünde büyüme hedefi

Ran Lojistik'in halka arzından elde ettikleri geliri depo ve antrepo yatırımlarında kullanmayı amaçladıklarını hatırlatan Benli, bu konuda  görüşmeleri sürdürdüklerini ve Gebze-Tuzla civarında yapacakları antrepo yatırımlarını 1-2 hafta içinde sonuçlandırabileceklerini kaydetti. Benli, bu yıl lojistik sektörünün üzerinde bir büyüme kaydetmeyi düşündüklerini belirterek, "Biz sektörün daha üzerinde büyüyeceğimizi  düşünüyoruz. Lojistik sektöründe 2-3 sene içerisinde ilk üçe girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


Geri Dön