26 / 04 / 2024

Rant vergisi için GYO önerisi!

Rant vergisi için GYO önerisi!

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.



TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, rant vergisi sebebiyle belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacıyla gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde değeri artacak arsalardan, yüzde 40 ile yüzde 100 arası değişen oranda alınacak rant vergisine ilişkin ilginç bir öneri sundu. 

İmar değişiklikleri sebebiyle değeri artan arazilerden alınıp kamuya aktarılacak olan vergiler sebebiyle belediyelerin elinde çok fazla miktarda konut ve ticaret merkezi hissesi olabileceğini vurgulayan Berber, söz konusu taşınmazların idare edilebilmesi amacıyla gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini belirtti. Berber, ayrıca konutların yoksul vatandaşlara düşük bedelle kiralanması önerisinde de bulundu. Berber, işsiz kalan kişilerin gelir durumları düzelinceye kadar ve en fazla 5 yıl gibi bir süre ile söz konusu konutları aylık 100 liralık kira bedeli ile kullanmasının sağlanabileceğini söyledi. 


Pusula


Geri Dön