25 / 04 / 2024

'Rant vergisinde kök sahipleri de kazansın'

'Rant vergisinde kök sahipleri de kazansın'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imardaki haksız rekabeti önlemek adına yürüttüğü ‘rant vergisi’ çalışmaları tartışılmaya devam ederken, gayrimenkul uzmanı Ali Hakan Karahalil’den ilginç bir öneri geldi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imardaki haksız rekabeti önlemek adına yürüttüğü ‘rant vergisi’ çalışmaları ekonomi çevrelerinde tartışılmaya devam ederken, gayrimenkul uzmanı Ali Hakan Karahalil’den arsaların ilk sahiplerinin korunmasını öngören öneri geldi.


AHK Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Karahalil, yeni yasal düzenlemeyle elde edilecek ranttan devletin kazanacağını ancak, kök sahiplerin (ilk kullanıcı) unutulduğunu belirterek, şöyle konuştu:


“Şu bir gerçektir ki emsal artışına ülkemizde her şahıs veya her firma gücü doğrultusunda gerçekleştirememektedir. Kısacası söz konusu arsanın kök sahibi olan ancak elindeki maddi ve bürokratik imkanlar yetmediği için emsalini arttıramayan herhangi bir arsa sahibinin de bundan fayda sağlaması gerekmektedir. Güçlü firma ve işadamlarının elde ettiği bu rant kazancından böylece arsaların ilk sahipleri de faydalanmış olacaktır.”


Hürriyet




Geri Dön