26 / 04 / 2024

Raşit Gürbüz: Osmangazi'de plansız bir büyüme var!

Raşit Gürbüz: Osmangazi'de plansız bir büyüme var!

Gürbüz; "Bundan sonra yapılacak projelerde yeni yapılan yerler planlı olacak, eski yerlerde ama kamulaştırılarak ama başka yöntemlerle yolun altını kullanmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. CHP olarak bu şekilde projelerimiz var." dedi.



1965 yılında Kırklareli'nde doğan ve 1985 yılında Uludağ Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesini kazanarak kamu yönetimi bölümünde eğitimine başlayan CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Raşit Gürbüz, 1985 yılından beri Bursa'da ikamet etmektedir. 1989'da memuriyet sınavını kazanarak Osmangazi vergi dairesinde tahakkuk memuru olarak çalışan Gürbüz, kısa bir süre sonra istifa ederek muhasebe mesleğine başlar ve mesleğini başından beri serbest çalışarak sürdürmektedir. Marmara bağımsız denetim A.Ş. yönetim kurulu başkanlığını yöneten Gürbüz, mesleğin eğitimiyle ilgili şirket ortaklarına ve başka katılımcılara eğitim programları uygulanmaktadır. Raşit Gürbüz, 1994-1998 döneminde BSMMMO deneti komisyonu üyeliği, 1998-2000 döneminde deneti komisyonu başkanlığı yapıp, 2 yıl Bursa Defterdarlığı 2 nolu takdir komisyonu üyeliğinde bulunur. Bursa mali müşavirler odası disiplin kuruluna seçilerek 2 yıl süreyle kurulda sekreterlik görevini de sürdürür. 2002-2004 yılında seçildiği yönetim kurulunda oda sekreterliği ve saymanlığı görevlerini birlikte yürütür. Uzun yıllardan beri üyesi bulunduğu Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneğinin (BİMED) başkalığını iki dönem sürdürür ve aynı zamanda Uludağ üniversitesi Devlet Konservatuarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi devam etmektedir.


 "VATANDAŞ, CHP'YE TEVECCÜH GÖSTERİYOR"

 Bursa'daki mali müşavirlerin önemli bir kısmının toplanma ve üretim yeri olarak gördüğü Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubunun uzun yıllar yöneticiliğini ve başkanlığını yapan CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Raşit Gürbüz, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi üyesidir. Çağdaş eğitim kooperatifinin kuruluşundan beri hissedarı ve Kırklarelililer kültür ve dayanışma derneği başkan yardımcılığını yapan Gürbüz, Bursa Mali Müşavirler Oda Meclis Başkanıdır. 4 yıldır resmi üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisinin Soğukkuyu Mahallesi mahalle meclisi başkanlığnı yürüten Gürbüz, çeşitli yayın organlarında da yazılar yazmaktadır. Bursa'daki eğitim kurumlarında Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere Meslek Yüksek Okullarında, Ticaret Liselerinde, sendikalarda eğitim seminerleri vererek tecrübelerini paylaşmaktadır. Seçim çalışmalarına yönelik bu seçimlerde vatandaşın ciddi manada CHP'ye yönelişinin söz konusu olduğunu açıklayan Gürbüz; "Çevremde de özellikle az sayıda olan AKP'lilerin ciddi bir bölümünde CHP'ye yöneliş var. Bu da bizi çok sevindiriyor. Halkın teveccühünün bu seçimlerde çok fazla olduğunu ve devamının HABER Sosyal Belediyeciliğin gerektirdiği manada, vatandaşın taleplerine cevap verecek projelerle, herkese eşit ve ötekileştirmeden hizmet verecekleri Başkan Adaylarıyla seçime girdiklerinin altını çizen CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Raşit Gürbüz, bu dönem seçimlerde halkın CHP'ye ciddi teveccühte bulunduğunu söyledi Ayrıca Gürbüz, muhalefet yönünü güçlendirmiş ve tamamlamış bir parti olarak CHP'nin iktidar olmak için hazır okluğunu ifade etti. RÖPORTAJ da geleceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu. 


"OSMANGAZİ'DE PROJE KOMİSYONUMUZ VAR"

 Siyasetin çözüm üretme sanatı olduğunu aktaran CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Raşit Gürbüz, Osmangazi'de 10 kişilik bir proje komisyonu olduğunu paylaştı. Bursa'nın çeşitli problemlerine örneklerle açıklamada bulunan Gürbüz; "Bursa'da olup diğer illerde olmayan büyük sorunlardan biri, plansız büyüme söz konusu. Bursa'da plansız gelişme ve büyüme olmuş. Dar sokakların ve çıkmaz sokakların olması bize gösteriyor ki plansız bir büyüme var." şeklinde konuştu. Bu anlamda imar planlarının yapılmasını gerektiren projelerinin olacaklarını belirten Gürbüz; "Bu nedenle bundan sonra yapılacak projelerde yeni yapılan yerler planlı olacak, eski yerlerde ama kamulaştırılarak ama başka yöntemlerle yolun altını kullanmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. CHP olarak bu şekilde projelerimiz var." dedi. 


"BURSA'DA ÇÖPLER GERİDÖŞÜMLE YENİDEN KAZANDIRILACAK" 

Geri dönüşüm projesiyle Bursa'nın ürettiği, emekçisini ve fabrikasının hiçbir şeyinin çöp olarak kenara atılmaması gerektiğini açıklayan Gürbüz; "Meyveden sebzeden tutun da evsel atıklara kadar her şeyin bildiğimiz çöp şekilde atılmaması ve bunların ayrıştırılarak toplanılması ve yeniden hayata kazandırılması projesi var. Bu anlamda evlerde oluşan ve atılan çöplerin bile ayrıştırılarak atılıp geri dönüşümle hayata kazandırılacak." ifadelerini kullandı. Gürbüz, bu çalışmaların sağlıklı başlatılması ve yürütülmesi adına halkın da bilinçlendirilmesi için eğitimler verileceğini aktardı. 


"OSMANGAZİ'YE OSKART GELECEK" 

Herkesin potansiyel yoksul olduğunu paylaşan Gürbüz, yoksulluğun insan onuruna dokunan ve yoksula yardımın gizli yapılması gerektiğini vurgulayan Gürbüz; "Davulla zurnayla ilan ederek insanlar rencide edilerek yardımlaşma olmaz. Sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi lazım kültürüyle hareket ettiğimiz için bu işlerde de insanların onuruna dokunmadan yardımların yapılması gerekir." şeklinde konuştu. Bunun için Osmangazi Belediyesi olarak OSKART yapımını planladıklarını aktaran Gürbüz; "Oskartla vatandaş bankaların altyapısını kullanacak. Bu kartları muhtarlarımız vasıtasıyla insanları ayrıştıran siyaset gözetmeden gerçekten ihtiyaç sahiplerine verilerek yapılacaktır. Vatandaş bu anlamda ne ihtiyacı varsa bunu Oskart'la sağlayabilecek. Bu harcamaları yaparken de büyük alışveriş merkezlerinde değil, küçük esnaftan alacak. Böylelikle de Osmangazi'deki esnafı kalkındırmak adına planlanmış bir proje olmuş olacak." dedi. 


"MAHALLE KONAKLARI PROJESİ VAR" 

Sosyal demokrat bir anlayışla, halktan yana çalışmalar yürüteceklerini açıklayan Gürbüz; "Osmangazi'de 136 tane mahalle var. Seçimlerden önce zaten mahallelerdeki tüm sıkıntılar tespit edilerek çözüm odaklı projeler belirlendi. Osmangazi'de Başkan adayımız ve teşkilat olarak çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Mahallelerde mahalle konakları projesi düşünüldü. Yani bir mahallede çocuğun, kadının, yaşlının herkesin ihtiyacına cevap verecek çalışmalar olacak. Mahallenin otoparkı olacak, kapalı pazarı olacak. Kadınların gezip bir arada geldikleri mekanlar olacak, çocuklar için oyun alanları olacak. Bunları zaten başkan adayımız Sayın Erkan Aydın seçim çalışmalarında halkla paylaşacak. Biz de bu çalışmaların en iyi şekilde olabilmesi için Başkan Adayımıza elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız." dedi. Gürbüz, belediyelerin kendi özelinde danışmanlıkları olduğu konusuna değindi. Belediyelerin harcama kalemlerinin değerlendirmesiyle ilgili, belediyelerin personel çalıştırmasıyla ilgili iktisadi işletmelerle ilgili özel çalışmalarının da olduğunu aktaran Gürbüz, belediyelerin ihale çalışmalarındaki israfkar politikalarını önlemek için çeşitli çalışmaların yapılması gerektiğini de söyledi. 


"VATANDAŞ, İYİ NİYETLİ"

 Halkın iyi niyetli olmasına rağmen iktidara gelen insanların hep vatandaşı hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Gürbüz; "İnsanlarımızda aldatılmış duygusu var ve bu dönemde bunları kaldıracak ve vatandaşın isteklerini merkeze alan iktidar olmaya hazır bir CHP vatandaşın karşısında olacaktır." dedi. CHP olarak hizmetlerde eşitliği ve taleplere yönelik, ihtiyaçlara yönelik çalışacaklarını aktaran Gürbüz, vatandaşın iyi niyetini suyu istimal etmeden çalışacaklarını ve anlamda da Erkan Aydın'nın seçimlerde galip geleceğini söyledi.


Bursa Haber / Nazlı Karaman




Geri Dön