28 / 03 / 2024

Ravena duvar kağıtlarının lansmanı gerçekleştirdi!

Ravena duvar kağıtlarının lansmanı gerçekleştirdi!

Alman RASCH markası ve HANNAHOME birlikteliği ile kurulan RAVENA duvar kağıtlarının lansmanı gerçekleştirdi.



Alman RASCH markası ve HANNAHOME birlikteliği ile kurulan RAVENA markası açılış lansmanını ve ilk koleksiyonu ‘Mysia’ nın tanıtımını gerçekleştirdi. Avrupa’nın duvar kâğıdında trendleri belirleyen Alman Rasch markası ile kısa zamanda Türkiye’nin en büyük duvar kagıdı distribütörü olmayı basarmış HannaHome markası birlikteliği ve Barakat Grup’un destekleri ile kurulan Ravena’nın lansman kokteyli 30 Mart 2017 Perşembe akşamı Nişantaşı-Sofa Hotel’de gerçekleşti.


Ravena fabrikasının bulunduğu Bandırma ve çevresinin antik çağdaki ismini alan ilk koleksiyonları ‘Mysia’ nın tanıtıldığı ve bu koleksiyona ait duvar kağıtlarının tuvaller üzerinde sergilendiği geceye ve koleksiyona ilgi yoğundu.


Lansmanda açılış konuşmasını yapan Ravena’nın Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Oğuzhan Özden konuşmasına; 2009 yılından bu yana HannaHome markasının Amerika’dan Almanya’ya, Kore’den İtalya’ya uzanan pek çok seçkin markayı da bünyesine katarak kısa zamanda Türkiye’nin en büyük duvar kağıdı distribütörü olmayı başardığını ifade ederek başladı. HannaHome’un kurulduğu yıldan bugününe kadar Rasch markası ile kurduğu iş ilişkisinin bir sene önce Bandırma’da temelleri atılan, Ravena fabrikasının kurulması ile artık bir ortaklığa dönüştüğünü vurguladı. Bunun yanı sıra 1972 yılından bugüne pek çok sektörde uluslararası piyasalarda başarısını kanıtlamış Barakat Group ile de bu projeye güç kattığı şeklinde gerçekleştirdiği konuşması sonrası sözü Ravena’nın Kurucu Ortağı ve Rasch firmasının Genel Müdürü Dario Rasch’a bıraktı.


Dario Rasch konuşmasına 1861 yılında Almanya’da kurulan Rasch’ın 150 yıllık tecrübesi ve bilgi birikimi ile bugün Avrupa’da duvar kağıdı sektöründe lider marka olduğunu ifade etti. Rasch markasının kültürünü ve tecrübesini HannaHome’un genç ve dinamik yapısı ile birleştirdiği Ravena markasının tüm üretim süreçlerinin Alman kontrol sistemi ile gerçekleştiğini ve kullanılan tüm hammaddelerin Rasch’ın iş ortaklığı yaptığı tedarikçilerden temin edilerek Rasch standartlarının Ravena’ya entegre edildiğini ifade etti. Dario Rasch sadece Ravena markası altında değil, aynı zamanda ilk defa Almanya dışında bir fabrikada Rasch markası adı altında da üretim yapılacağını belirterek, Ravena’nın 5 senelik yatırım planının tüm kapasitesini 6 katına çıkartarak yatayda ve dikeyde tüm entegrasyon süreçlerinin tamamlanmasını planladıklarını dolayısıyla Ravena’nın hedefinin hem Türkiye için hem de yurtdışı pazarlar için üretim merkezi olacak şekilde konumlanlanacağını vurguladı. Türkiye’de fabrika kurmayı seçmelerinin nedenini ‘Türkiye’nin güzelliğini Dünya evlerine taşımak’ şeklinde ifade ederek konuşmasını tamamladı.




Geri Dön