25 / 04 / 2024

Rayiç bedel pişmanlık dilekçesi!

Rayiç bedel pişmanlık dilekçesi!

Bilerek veya bilmeyerek eksik rayiç bedel beyan eden kimseler bu cezalarla karşılaşmamak için rayiç bedel pişmanlık dilekçesi ile vergi dairesine müracaat edebiliyor. İşte rayiç bedel pişmanlık dilekçesi..



Rayiç bedel pişmanlık dilekçesi!

Taşınmaz malların devir işlemlerinde ödecek harçlar, gerçek satış değeri üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu bedeli, hem alıcı hem de satıcı ödemekle yükümlü oluyor.


Daha az tapu harcı ödemek isteyen kimseler satış değerini eksik beyan edebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde ise vergi cezası kesiliyor.


Bilerek veya bilmeyerek eksik rayiç bedel beyan eden kimseler bu cezalarla karşılaşmamak için rayiç bedel pişmanlık dilekçesi ile vergi dairesine müracaat edebiliyor. Böylece eksik olan tapu harç ödenebiliyor.


Rayiç bedel pişmanlık dilekçesi örneği:


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                    

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi


Rayiç bedel altında satış olur mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön