28 / 03 / 2024

Real Estate Stars ödülleri sahiplerini buldu!

Real Estate Stars ödülleri sahiplerini buldu!

Daikin’in ana sponsorluğunda Capital ve Ekonomist dergileri tarafından ilki bu yıl gerçekleşen Real Estate Stars’da Türkiye’nin En Çok Satış Yapan şirketi adet ve ciro bazında Emlak Konut olurken, Nef de Türkiye’nin En Çok Proje Yürüten şirketi ödülünü aldı.




Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars ödülleri sahiplerini buldu. İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin’in ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleşen Real Estate Stars’da Türkiye’nin En Çok Satış Yapan şirketi adet ve ciro bazında Emlak Konut olurken, Nef de Türkiye’nin En Çok Proje Yürüten şirketi ödülünü aldı.


Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars (Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri) gayrimenkul sektörünün liderlerini buluşturdu. Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan ve Daikin ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleşen Real Estate Stars, sektörün önde gelen iş örgütleri GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin destekleriyle, Aremas, Evren Yiğit Mimarlık ve Mopa Mutfak co-sponsorluğunda düzenlendi.


İstanbul The Ritz Carlton Hotel’de 27 Eylül Salı günü gerçekleşen Real Estate Stars / Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in açılış konuşmasıyla başladı. Ateş bu projeyle, sektördeki önemli bir boşluğu doldurmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Gayrimenkul sektörünün çok hızlı büyüdüğünü, çok başarılı projelerin hayata geçirildiğini biliyoruz. Çeşitli kurumların ödül programları var. Ancak, tam anlamıyla satış performansını, adet ve ciro bazında değerlendiren, üstelik bunu kapsamlı, sektörün tamamını kapsayan şekilde yapan proje yoktu. Biz bununla birlikte her yıl sektör için ‘benchmark’ (kıyaslama) oluşturacak bir veri oluşturmayı, şirketlerin başarılarını iş dünyasıyla paylaşmayı planlıyoruz. Yeni projelerde ilk yıl çok zordur. Ancak beklediğimizden daha iyi katılım oldu. Projenin ana sponsoru Daikin’e, destekleyen GYODER ile Türkiye Müteahhitler Birliği’ne ve co-sponsorlar Aremas, Evren Yiğit Mimarlık ve Mopa Mutfak’a da çok teşekkür ediyoruz.”


Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen ise açılış konuşmasında, sektördeki önemli bir boşluğu doldurduklarına inandığı Real Estate Stars’a destek vermekten duydukları memnuniyeti belirtirken, iklimlendirme sektörü ile gayrimenkul sektörünün gelişimi arasındaki ilişkiye değindi. Özen, şunları dile getirdi: “Bugün iklimlendirme sektörü 80 milyar doların üzerinde bir büyüklüğü temsil ediyor. Sektör tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişiyor. Bugün Türkiye’de 2.3 milyar dolar seviyesinde olan iklimlendirme sektörünün yakın bir gelecekte 5 milyar dolar seviyelerine ulaşacağı yönünde bir öngörümüz var. Bu gelişmenin en önemli nedenlerinden biri inşaat sektöründeki gelişim… Bizler de buna bağlı olarak; ürettiğimiz cihazlar ile daha fazla verimlilik nasıl sağlayabiliriz, daha az enerji ile daha yüksek verimliliğe nasıl ulaşırız, bunu yaparken de çevremizi nasıl koruyabiliriz konularına daha fazla yoğunlaşmış durumdayız.”


Real Estate Stars Ödül Töreni’nde, GYODER Başkanı Aziz Torun yaptığı konuşmada gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmelere dikkat çekerken, sektör yöneticileri de başarı sırlarını paylaştı. Törende 30’a yakın şirket 3 farklı kategoride ödül aldı. Emlak Konut, 2015 rakamlarına göre adet ve ciro bazında Türkiye’nin En Çok Satış Yapan şirketi olurken, Nef de 2016 rakamlarına göre Türkiye’nin En Çok Proje Yürüten Şirketi ödülünü aldı. Bunların yanı sıra törende inşaat sektörünün birçok önemli firmasına da ödül verildi.


Real Estate Stars’da 3 kategoride ödül almaya hak kazanan şirketler şöyle:


En Çok Konut Projesi Yürüten Şirketler / 2016


1-Nef


2-Dağ Mühendislik


3-Soyak


4-Ağaoğlu


5-DKY İnşaat


6-Özyurtlar Şirketler Gurubu


7-Sinpaş GYO


8-Artaş İnşaat


9-Torunlar GYO


10-Metal Yapı


11-MESA


12-Sur Yapı


13-Fuzul Grup


En Çok Konut Satan Şirketler (Adet bazında / 2015)


1-Emlak Konut


2-Nef


3-Dağ Mühendislik


4-Sinpaş GYO


5-İnanlar


6-Özyurtlar Şirketler Grubu


7-EYG Grup


8-Kuzu Grup


9-Yiğit İDK Group


10-Soyak


En Çok Konut Satan Şirketler (Ciro bazında /2015)


1-Emlak Konut


2-Nef


3-Dağ Mühendislik


4-Sinpaş GYO


5-İnanlar


6-EYG Grup


7-İŞ GYO


8-Kuzu Grup


9-Eroğlu GYO


9-Folkart


9-Nurol GYO


9-Özyurtlar Şirketler Grubu


10-Pana Yapı


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı!



Capital ve Ekonomist dergileri tarafından gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu.


Iklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin'in ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Real Estate Stars'a sektörün önde gelen iş örgütleri Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) de destek verdi. Aremas, Evren Yiğit Mimarlık ve Mopa Mutfak ise co-sponsor oldu. 



En çok konut projesi yürüten şirketler (2016) 

1-Nef 

2- Dağ Mühendislik 

3- Soyak 

4- Ağaoğlu 

5- DKY İnşaat 

6- Özyurtlar Şirketler Grubu 

7- Sinpaş GYO 

8- Artaş İnşaat 

9- Torunlar GYO 

10- Metal Yapı Konut 

11-MESA 

12- Sur Yapı 

13- Fuzul Grup 


En çok konut satan ilk 10 şirket (Adet, 2015) 

1- Emlak Konut 

2- Nef 

3- Dağ Mühendislik 

4- Sinpaş GYO 5- İnanlar 

6- Özyurflar Şirketler Grubu 

7- EYG Grup 

8- Kuzu Grup 

9- Yiğit İDK Group 

10-Soyak 


En çok konut satan ilk 10 şirket (Ciro, 2015) 

1- Emlak Konut 

2- Nef 

3- Dağ Mühendislik 

4- Sinpaş GYO 

5- İnanlar

6- EYG Grup 

7- İŞ GYO 

8- Kuzu Grup 

9- Eroğlu GYO 

9- Folkart 

9- Nurol GYO 

9- Özyurtlar Şir. Grubu 

10- Pana Yapı


Ekonomist 



Geri Dön