29 / 03 / 2024

Realty World ev hanımlarını emlak danışmanı yapacak!

Realty World ev hanımlarını emlak danışmanı yapacak!

Realty World Türkiye genelinde açacağı bin temsilcilikle ev hanımlarını ve ek iş isteyenleri 400 dolar karşılığında emlak danışmanı yapacak



Garanti Koza'nın 2007'de Türkiye temsilciliğini aldığı Realty World Emlak Danışmanlığı şirketi Türkiye'de büyüme hedefleri doğrultusunda ev hanımlarından ek iş yapmak isteyenlere kadar herkese emlak danışmanlığı yaptıracak. Türkiye genelinde 81 il ve 923 ilçede bu yıl sonuna kadar bin temsilcilik açmayı hedefleyen şirket, çok sayıda kişiyi iş sahibi yapmayı hedefliyor. Garanti Koza Pazarlama Grup Başkanı Selda Baygan, sadece İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük illerle sınırlı kalmak istemediklerini belirterek hedeflerinin portföylerindeki konutları tüm Türkiye geneline satmak olduğunu söyledi. Şu anda büyük şehirlerde 50'ye yakın franchise'a sahip olan olduklarını söyleyen Baygan, Amerika'da 'evden çalışma sistemi' (home based businesss) olarak adlandırılan sistemi Türkiye'ye getirerek hem bayi sayısını artırmak hem de istihdama katkıda bulunmak istediklerini açıkladı. Baygan, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da istihdama katkıda bulunacaklarını kaydetti. 

OFİS YOK

Baygan, ortalama 20 bin dolar karşılığında franchise vermek yerine 400 dolara insanların evlerinden çalışabilecekleri temsilcilik sistemi ile projelerini tüm Türkiye'ye satmak istediklerini söyledi. Baygan, "temsilcilik almak isteyenlerden ilk aşamada emlak konusunda uzman olma şartı aramadıklarını söyleyerek "Öncelikle adaylar Boğaziçi Üniversitesi ile Garanti Koza'nın ortak yürüttüğü bir emlak seminer programında iki ay temel eğitimden geçecekler. Bu eğitim aralıklarla devam edecek. Daha sonra evlerinden işe başlayabilecekler. İlk aşamada ofis açma zorunluluğu da getirmiyoruz" dedi. Garanti Koza'nın halen Akkoza, Koza Plaza, Koza Evleri, Koza Ispartakule projelerindeki satışları devam ediyor. Baygan, 'Temsilcilerimize hazır bir portföy sunuyoruz' diye konuştu.

Sistem nasıl işliyor?

Realty World temsilcisi olmak isteyenlerde emlak uzmanı olma şartı aranmıyor.
400 dolar giriş ücretini yatıran ve pazarlama yeteneklerine sahip olanlar sisteme üye olabiliyor.
İlk aşamada iki aylık Boğaziçi Üniversitesi ile anlaşmalı temel emlak eğitimden geçiriliyor
Ofis açma zorunluluğu olmadan evden satış yapılabiliyor.
Sattığı konut üzerinden komisyon alıyor.

'Bizi kendi illerine de çekebilirler'

Garanti Koza'nın büyüme hedefinde olduğunu ve bu yıl içinde yeni projelere de başlayacağını belirten Baygan 'Grubunun 3 yılda ortalama cirosu 260 milyon dolar olarak gerçekleşti. Son 10 yılda 1 milyar doların üstünde proje tamamladık. Amacımız bu büyüme hedefleri doğrultusunda tüm Türkiye'ye konut satışı yapabilmek" diye konuştu. Baygan, temsilcilerin kendi bünyelerindeki projeleri pazarlamak dışında şirketi kendi illerinde yatırıma da çekebilecekleri söyledi. Baygan, 'Bin temsilcilik hedefi çerçevesinde 2010 sonuna kadar hemen hemen Türkiye'nin her ilçesinde bir temsilciye sahip olacağız ' diye konuştu. 

'Herkes 1 konut satsa hedefe ulaşırız'

Garanti Koza'nın 1 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip olduğunu da vurgulayan Baygan, "Bu yılki hedefimiz bin konut satışı gerçekleştirmek. Her temsilcilik bir konut satsa bile bu hedefimize ulaşırız" diye konuştu. Sistem, emlak danışmanlarının sattıkları konut üzerinden komisyon alması esasına göre işliyor. Baygan, temsilcilerin kendi bünyelerindeki projeleri pazarlamak dışında şirketi kendi illerinde yatırıma da çekebilecekleri söyledi.
Sabah/Dilek Taş

Geri Dön