26 / 04 / 2024

Recai Çakır, Ziggurat mimarisiyle rezidans yapacak

Recai Çakır, Ziggurat mimarisiyle rezidans yapacak

Bodrum’da Babil’in Asma Bahçelerin’nden esinlenerek jet sosyeteye dönük otel işleten Recai Çakır, İstanbul’a da Babil’in ünlü kuleleri Ziggurat mimarisiyle, 20 ya da 30 katlı rezidans projesi



Dünyanın yedi harikasından biri olarak gösterilen Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek Bodrum’da Gardens of Babylon’u yapan Çakırlar Şirketler Grubu, İstanbul’da İkitelli bölgesinde 20-30 katlı ve Babil’de tapınak ve gözlem evi olarak inşa edilen binalar olan Ziggurat benzeri bir residans yapacaklarını söyledi. 7 katlı döner kule olarak yapılacak projenin inşaasına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Çakır, binalardaki home-ofislerde şu ana kadar verilmeyen içerikte çözümlerin bulunacağını söyledi. Çakır, yatırımın ise 70-80 milyon dolar civarında olacağını vurguladı.

BODRUM’DA VİLLALAR SATIŞTA

Bodrum’daki Garden’s of Babylon’a gelen uluslarası jet sosyete mensubu zengin işadmlarının İstanbul’da böyle bir projeyi görmek istediğini belirten Çakır “100 milyon dolar yatırımla bitirdiğimiz rezidansların yüzde 90’ını satıldı. 12 adet göl villasını satışa çıkardık” dedi. Çakır, Bodrum’da Gardens of Babylon’da olduğu gibi İstanbul’daki otel için de Amerika’da yaygın olan ‘condu’ modelini kullanacak. Model önce suitleri satan, ardından da işletmek üzere kiralama sistemine dayanıyor. 

SAĞLIKLI YAŞAM KAMPANYASI

Rusya’dan Azerbaycan’a, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar ‘jet sosyetenin’ geldiği Bodrum Kadıkalesi’ndeki Gardens Of Babylon Oteli, gecelik 450 Euro olan fiyatını şubat ayında sağlık paketi kapsamında 135 liraya indirdi. Çakır, otelin doluluk oranını 12 aya çıkarmak istediklerini ve ozon tedavisinden zayıflamaya kadar, Dr. Ender Saraç kontrolündeki sağlık paketinin kişi başı 135 liraya indiğini söyledi. Çakır, günlük 450 Euro’luk gecelik fiyatların sezonda dolar milyarderlerine uygulandığını belirterek “Müşterilerimiz, havaalanında otele bazen helikopterle, bazen limuzinle gelmek isteyen seçkin insanlar. Burada hem residanslardan satın alarak kalabiliyorlar, hem de boş kaldığı dönemde sözleşme imzalayarak, kira elde ediyorlar” diye konuştu. 

Sofra tuzu bile Tibet’ten geliyor

Recai Çakır sağlık merkezinin hizmetlerini şöyle anlattı: “Dr. Ender Saraç yönetimindeki 12 ay boyunca sağlıklı yaşama yönelik programlarıyla ziyaretçilerin doğal yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor. İstanbul dışında ilk kez Gardens of Babylon’da açılan merkez, 1400 metrekarelik bir alanda yer alıyor. İçersinde sağlıklı yemeklerin sunulduğu High Diyet Restoran bulunuyor.” Merkezde uzman doktorların hizmet verdiğini ve kan tahlillerinden vücut analizlerine kadar her tetkikin yapıldığını belirten Çakır “Konuklar, yılın her döneminde diledikleri tarzda bir suite oda veya rezidans kiralayarak zayıflayabiliyor. Yemeklerimiz doğal ve sağlıklı. Himalayalar’dan gelen sodyum oranı düşük tuz kullanıyoruz. Her yemek yeniyor ama dengeli olarak. Gelenler 5-10 kilo vererek gidiyor”  diye konuştu.
Star/İBRAHİM ACAR


Geri Dön