16 / 04 / 2024

Recep Altepe: 4 dağ ilçemize kapalı yüzme havuzu yapacağız!

Recep Altepe: 4 dağ ilçemize kapalı yüzme havuzu yapacağız!

Dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanmasının yanında yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik projeleri de bir bir devreye alacaklarını dile getiren Başkan Altepe, "4 dağ ilçemize de kapalı yüzme havuzu yapacağız" dedi




Orhaneli, Keleş, Harmancık ve Büyükorhanlı muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, 30 Mart'tan sonra yasal olarak bu bölgeye yatırım yağacağını Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bursa Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen Keleş, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhanlı muhtarlar buluşması Uludağ Ağaoğlu Otel'de yapıldı. Dağ yöresi muhtarlarına 30 Mart sonrası yürürlüğe girecek Bütünşehir yasasının bölgeye sağlayacağı katkılar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yasa gündemde bile yokken 4 dağ ilçesinde de önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. Geçmişte sürekli yetki sahiplerinin dağ ilçelerini yatırıma açacağı, fabrikalar kuracağı yönünde vaatleri olmasına rağmen somut hiçbir yatırım olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Sonuçta ilk bacayı tüttüren Büyükşehir Belediyesi oldu, BESAŞ oldu. 

Süt ürünleri tesisimizin ardından et ürünleri tesisimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim temel hedefimiz dağ bölgesinde kalkınmayı sağlayıp, göçü durdurmak" dedi. 


İLÇELERE YÜZME HAVUZU... 

Dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanmasının yanında yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik projeleri de bir bir devreye alacaklarını dile getiren Başkan Altepe, "4 dağ ilçemize de kapalı yüzme havuzu yapacağız. Bir çok ilde bile bulunmayan bu tesisler tüm ilçelerimizde olacak. Elmasbahçeler'de, Muradiye'de ne varsa Harmancık merkez mahallesinde de olacak. Yasa gereği yatırım bütçemizin yüzde 10'unu kırsala ayıracağız. Bu da en az 120 milyon TL. 


Yani geçtiğimiz yıl bu bölgeye yapılan yatırımın 4-5 katı anlamına geliyor. Büyükşehir'in gücü bundan sonra yasal olarak da yanınızda olacak" diye konuştu. 

Büyükşehir diye cep Altepe, çelerinde yükseltilmesine yönelik projeleri bir bir devreye sokacaklarını belirtti 


Olay Bursa


Geri Dön