25 / 04 / 2024

Recep Altepe: Bursa'da 17 ilçede yollar yenilenecek!

Recep Altepe: Bursa'da 17 ilçede yollar yenilenecek!

Yenişehir’de 5 köyü birbirine bağlayan 17 kilometrelik ana yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sırasıyla 17 ilçenin tamamında tüm yolların yenileneceğini söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte Orhaniye, Osmaniye, Kozluca, Yeniyörük ve Söylemiş köylerini besleyen 17 kilometrelik ana yolda yapılan asfalt çalışmasını denetledi.



İl Özel İdaresi döneminde yapılamayan yolları bir bir hizmete aldıklarını, köyleri ilçelere ilçeleri de şehir merkezine daha işlevsel hatlarla bağladıklarını belirten Başkan Altepe, “Sırasıyla tüm bölgelerimizdeki ana yollar ve köy yollarımız Bursa’ya yakışır şekilde tamamlanacak. 17 ilçemizin tamamı, Büyükşehir ile birlikte bu hizmeti alacak” dedi.



Başkan Altepe, diğer bölgelerde olduğu gibi Yenişehir’in de asfaltlama çalışmalarından nasibini aldığını ifade etti. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte ilçedeki tüm ana ve ara arterlerin Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlendiğini, 5 köyü birbirine bağlayan 17 kilometrelik stabilize yolun tamamlanarak hizmete açıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Özellikle kırsalda birçok köyümüzün kesiştiği ana aksları işlevsel hale getiriyoruz. Geçmiş dönemde istenilen kalitede yapılamayan bu yollar, artık stabilize hale gelmeye başladı. Sadece 17 kilometrelik yol için yaptığımız harcama 3 milyon TL’yi geçti. Şu anda tüm ilçede bu faaliyetler sürüyor” diye konuştu.Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise Büyükşehir’e bağlanmanın avantajlarını yaşadıklarını söyledi. Daha önce bu tür yolları ancak şehirlerarası bağlantı yollarında gördüklerini, bugün yapılan hizmetlerin o günlerde hayal bile edilemeyeceğini vurgulayan Çelik, “Mahalle sakinleri olarak bu tür yolları görmemiz inanılır gibi değil. Kesinlikle şehir merkezindeki örneklere eşdeğer bir yatırım. Benzer çalışmaların 61 mahallemizin tamamında yapılacağını ümit ediyoruz. Bu yönde çalışma olduğunu biliyoruz. Allah Büyükşehir’e zeval vermesin” şeklinde konuştu.



Hürriyet


Geri Dön