19 / 03 / 2024

Recep Altepe: Bursalılar BUDO'ya sahip çıktı!

Recep Altepe: Bursalılar BUDO'ya sahip çıktı!

Recep Altepe, Bursalıların BUDO’ya sahip çıktığını söyleyerek, İtalya’dan bir geminin daha alındığını müjdeledi. Bugüne kadar 25 bin civarında vatandaşın BUDO’yu tercih ettiğini söyledi




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her an yer aldığı bir sunum yaptı. 30 metrelik yolda 350 binanın kamulaştırmasının yapıldığını anlatan Başkan Altepe, Molla Fenari – İvazpaşa Yolu’nda 24 binanın yıkımlarının başladığını ve bölgenin nefes alacağını belirtti.

BURULAŞ’IN araç filosunu genişlettiğini ve stadyumun çatısının da yapıldığını hatırlatan Altepe, merkez ilçelerde de vatandaşların yaşamına renk katacak kültürel mekanların kazandırıldığını sözlerine ekledi.

Tahtakale ve Nalbantoğlu’ndan İNTAM’a kadar her alanda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, 1050 Konutlar’daki kentsel dönüşüm için de halkın nabzının tutulduğunu söyledi. Talimhane bölgesinde 40 yılı aşkın süredir konuşulan spor tesisinin artık yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, barınma evinin ise Bursa ve çevre illere hitap ettiğini vurguladı.

BUDO ile ilgili son durumu da aktaran Başkan Altepe, İtalya’dan bir geminin daha geldiğini ifade ederek, “Bugüne kadar 25 bin civarında vatandaş BUDO’yu tercih etti. Bursalılar BUDO’ya sahip çıktı. BUDO, 150 yolcuyla kendini kurtarıyor. Günde 1000 TL kar ediyor, herhangi bir sıkıntı yok. Günden güne daha da iyiye gidecek. Sefer iptalinde de vatandaş sıkıntı yaşamıyor. Otobüslerle yolcular terminale taşınıp İstanbul’a gitmeleri sağlanıyor” dedi.

Başkan Altepe, deniz uçağı seferlerini de Mart ayının ilk haftasında başlayacağına dikkati çekti.

“Özel otobüslerle anlaşma son aşamada”

Ulaşımda yapılanlara da değinen Başkan Altepe, halk otobüslerinin işletmesinin Büyükşehir’e verildiğini ancak minibüslerle ilgili bir gündemin olmadığını belirtti. Halk otobüslerinin işletmesinin Büyükşehir’e geçmesinin uygun olduğunu kaydeden Altepe, “Bu sayede otobüsçülerin aylık gelirleri 4 bin küsur TL artıyor. Otobüslerin hatlarını biz belirleyeceğiz ve onlara ödeme yapacağız. Daha fazla yolcuyu daha randımanlı taşıyalım istedik. Görüşmeler son aşamada” dedi.

“Kentsel dönüşümde model olalım istiyoruz”

Kentsel dönüşümün çok önemli bir konu olduğunu ifade ederek, “Bursa’da mümkün mertebe kentsel dönüşümde ilçe belediyelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde model olmak istiyoruz. Bu konuda en deneyimli Bursa. Biz tüm görüşmelerimizi, raporlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ilettik, bakanımız ajandasında taşıyor. Biz Akpınar ile ilgili bir sunum yaptık, vatandaşlara yaptığımız ön çalışmayı anlattık. “Siz isterseniz yapacağız” dedik. Vatandaşların yüzde 98-99’u isterse orada o çalışma olur. Ancak biz kentsel dönüşümde model oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşın beklentisini biliyoruz. Amacımız, ‘ülke çapında kentsel dönüşüme nasıl bir ivme kazandırırız’ düşüncesidir. Bir yıl sonra 1100 tane mahallemiz olacak, derdimiz vatandaşlar ne istiyor onu tespit etmektir. Akpınar’da kimsenin mağdur olacağı bir durum yok” diyerek kentsel dönüşümün gerekliliğine işaret etti.

“Bursa önemli bir hamle yaptı”

Bursa’nın ürettiği ilk yerli tramvayın da yoğun ilgi gördüğüne değinen Başkan Altepe, “Türkiye, hedefleri olan bir ülke. Türkiye artık bunları dışarıdan almasın, aksine satsın diyoruz. İstanbul dahil bütün büyükşehirler geldi gördü destekledi. Yerli tramvay ile Bursa önemli bir hamle yaptı. Tramvay hatlarındaki çalışma da gayet iyi düzeyde yaklaşık 2 ayda toparlanmış olacak, Nisan sonunda bu iş tamamlanacak. Sonra Yıldırım’a da başlayacağız, önce merkezi bitirelim istedik” şeklinde konuştu.

İNTAM konusunda da bilgiler veren Başkan Altepe, bölgedeki süreci anlatarak İNTAM’ın projesinin Çekirge’ye değer katacağını söyledi.

“Mahfel bize kalırsa sosyal tesis yaparız”

Başkan Altepe, Mahfel konusuna da açıklık getirerek, “Mahfel’i biz alalım istedik. “Satılsın” dendi, belediye olarak dışında kaldık. Bu yıl satılmazsa biz almaya hazırız ve böylece Büyükşehir Belediyesi’nin bir sosyal tesisi olacak. Bize düşerse en güzel şekilde işletiriz” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de Bursa’da yapılanlarla ilgili görüşlerini dile getirdiği konuşmasında, Mahfel’in Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal tesis yapılması önerisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclisinin 2. oturumu 22 Şubat Cuma günü (YARIN) tarihi binada gerçekleştirilecek.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön