28 / 03 / 2024

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde önce vatandaş bilinçlenmeli!

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde önce vatandaş bilinçlenmeli!

Kentsel dönüşümde vatandaşların devletten beklentileri büyük. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,' Vatandaşın istediği şartlarda dönüşüm yapacak yatırımcı bulmak zor. Önce vatandaş bilinçlenmeli ' dedi...



Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin kentsel dönüşüm olduğunu ancak vatandaşların devletten büyük beklentileri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Vatandaşın istediği şartlarda dönüşüm yapacak yatırımcı bulmak zor. Önce vatandaş bilinçlenmeli" dedi. 


Türkiye'de ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün temsilcileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İnşaat Zirvesi'nde bir araya geldi. Sektörün geleceğinin ele alındığı toplantının ana gündemini ise 'kentsel döşüm' oluşturdu. Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 5 yıl içinde hayata geçirdikleri projelerle kentsel dönüşüme sağladıkları katkılardan örnekler verdi. 


Bursa'da 750 bine yakın yapı stoku olduğunu ve 17 Ağustos depreminin yapılaşma için bir milat kabul edildiğini dile getiren Başkan Altepe, bu tarihten itibaren güvenlik katsayılarının arttığını, yönetmeliklerin değiştiğini ancak bu tarihten önce yapılan özellikle de yüksek katlı binaların risk taşıdığını söyledi. Türkiye'nin olduğu gibi Bursa'nın da ana gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Riskli yapıların dönüşebilmesi gerek. Bu konuda adımların atılması lazım. Kentlerin gerçek anlamda Avrupa kenti olması için kent merkezindeki dönüşümü de önemsiyoruz. Şu anda yaptığımız kamulaştırmalar sürüyor. Bu dönemde yaptığımız kamulaştırma 300 milyon lirayı yakaladı. Bu yapılanlar bizden önceki 5 dönemi de geçti. Sadece bir cadde için 350 kamulaştırma yaptık ve 350 bina daha kamulaştıracağız. Son 10 yılda yıktığımız bina sayısı da 2 bin 900'ü buldu. Bu yıkılan binaların yerine yollar, spor alanları ve parklar yapıldı. Bunun yanında İntam'da dönüşüm için prosedür tamamlandı, inşaatı başlatacağız. Tabakhaneler bölgesinde yapılacak proje için bakanlar kurulundan karar çıktı. Bu bölgede de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte dönüşüme kısa süre içinde başlayacağız" diye konuştu. 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön