18 / 04 / 2024

Recep Altepe: Paşa Çiftliği'nin imara açılması söz konusu değil!

Recep Altepe: Paşa Çiftliği'nin imara açılması söz konusu değil!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Paşa Çiftliği'nin imara açılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.



Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında yapıldı. Toplantı öncesi son bir ay içerisinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Paşa Çiftliği'nin imara açılması konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, böyle bir şeyin gerçekleşmesinin kesinlikle mümkün olmadığını kaydetti. Paşa Çiftliği'nin imara açılacağı yönündeki tartışmalar başladıktan sonra ilgili bakanlık ve genel müdürlüğü aradıklarını, konuya ilişkin tüm tedirginlikleri ilettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursa olarak böyle bir şeyi kesinlikle istemediklerini söyledi. Paşa Çiftliği'ne imar verilmesinin Bursa gündeminde bulunmadığını, bu konuyu gündeme getirmeyi kesinlikle düşünmediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Biz bu konuda tüm uyarılarımızı yaptık. 

Verilecek tüm mesajları verdik. Bunun karşılığının bulunmadığını, olamayacağını ifade ettik. Eğer aksi yönde bir karar çıkarsa gerekeni yaparız" dedi. 

Paşa Çiftliği'yle ilgili uyarıdan sonra bakanlık ya da- genel müdürlük tarafından herhangi bir hareketliliğin yaşanmadığını kaydeden Başkan Altepe, "Bu sadece ilgili kamu birimlerinin değil Bursa'nın, tüm Bursalıların sorunu. Eğer böyle bir adım atılacaksa, atılacak olan bu adım Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmalıdır" diye konuştu. 

BursaRay doğu etabı ocakta hizmette Başkan Altepe, meclis toplantısında, BursaRay doğu etabı seferlerinin yılbaşından sonra start alacağını bildirdi. Doğu etabinin ek 6 istasyonunda tüm yüzey çalışmalarının tamamlandığını, alt yapıyla ilgili son rötuşların yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Hedefimiz bu yılbaşından sonra seferleri başlatmak. Arkadaşlar bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah yılbaşından sonra BursaRay'ın doğu etabını da devreye almış olacağız" şeklinde konuştu. 

Başkan Altepe, toplantıda, şehir içi tramvay hatlarında oluşan parklanma sorununa da değindi. Şu anda tramvay hatlarının gidiş istikametinin hizmette olduğunu, ilerleyen günlerde geliş istikametlerinin de devreye alınacağını açıklayan Başkan Altepe, "Mesela şu anda Altıparmak hattında sadece çıkış var. Yarın iniş de olacak. Dolayısıyla parklanma imkanı bulunmayacak. 

Aynı durum, mevcut İncirli hattı ve diğer hatlar için de geçerli olacak. Bunun yerine uygun yerlere otoparklar inşa ederek, parklanma sorununu kökten çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Filistin'in El-Halil kentiyle Bursa'nın kardeş olması da karara bağlandı. Oturumda ayrıca, Panayır Mahallesi'nde konut, ticaret, park, spor, ilköğretim, belediye hizmet, trafo ve RMS-A alanları oluşturulmasına ilişkin uygulama imar planı değişikliği onaylandı. 


Önce Vatan


Geri Dön