25 / 04 / 2024

Recep Altepe: Uludağ Ankara'dan yönetilmez!

Recep Altepe: Uludağ Ankara'dan yönetilmez!

Bursa'nın AKP'li Belediye Başkanı Altepe, Uludağ tartışmasında otel sahiplerine destek çıktı. Orman Bakanlığı'nı eleştiren Başkan, "Otorite biziz. Burası Ankara'dan yönetilemez" dedi



Uludağ'da otel sahipleriyle Orman Bakanlığı'nı karşı karşıya getiren tartışma büyüyor. Ali Ağaoğlu, otelini kapatarak 200 çalışanını çıkardı. Alkoçlar Oteli'nin sahibi Ender Alkoçlar, "Bu gidişle biz de kapatırız" dedi.
Bakanlık, dün yaptığı açıklamada plandan geri adım atmadığını ortaya koydu. Açıklamada Uludağ Milli Parkı I. ve II. Gelişim Bölgeleri Peyzaj Planlama Projesi'nin yarışma yoluyla hazırlandığı, otel sahiplerine kaçak ve ruhsatsız yapıları yıkmaları için 30 Kasım'a kadar süre verildiği belirtildi.

`Katılmama hakları var'
`Otel sahiplerinin itirazlarını proje ve dönüşüme değil, kaçak, ruhsatsız bölümlerin yıkılmasına karşı yaptıklarının anlaşıldığı' belirtilen açıklamada, "Ruhsatlı ve hukuki hakları bulunan otel sahiplerinin, dönüşüm projesine katılmama hakkı bulunmaktadır. Bu tür yapılar için yıkıma zorlayıcı bir durum söz konusu değildir" denildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Recep Altepe, Bakanlığa tepki gösterdi. Altepe, "Uludağ'da otorite biziz, burası Ankara'dan yönetilmez" dedi.

Eroğlu: Villa yıkmış adamım, ona göre hareket etsinler
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ'daki dönüşüm çalışmaları kapsamındaki yıkımlara Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yapılarından başlayacaklarını söyledi.
Eroğlu, İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde soruları yanıtladı. Eroğlu, Uludağ'ın birinci yerleşim bölgesindeki dönüşüm planına, bölgede tesisleri bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun tepki gösterdiğinin anımsatılması üzerine şunları söyledi:
"Ağaoğlu'nun oteli kapatıp kapatmama kararı kendi takdiridir. Biz ona karışmayız ama biz şuna karışırız, geçmişte orada basit bir tuvalet ruhsatı alıp da otel yapanlar var. Otelini yüzde 40-50 genişletenler var, kaçak yapılar var. Uludağ'da derme çatma yapıya müsaade etmeyeceğiz. Geçmişteki hükümetler müsaade etmiş olabilir ama biz etmeyeceğiz. Her şey mevzuata uygun olacak. Kusura bakmasınlar kaçak yapı varsa bunları yıkacağız. Önce kamu kurumlarının yıkılmasını istiyorlar. Yıkımlara ilk Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yapılarından başlayacağız."

`Uludağ cazip olacak'
Eroğlu, Uludağ'a derme çatma yapılar nedeniyle artık turist gelmediğini savunarak, Uludağ'ı dünyanın en büyük cazibe merkezlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Bölgede sadece mevzuata aykırı yapıları yıkacaklarını, bu konuda kararlı olduklarını vurgulayan Eroğlu, "Ben İstanbul'da binlerce villayı yıkmış adamım ona göre hareket etsinler" dedi.
Milliyet


Geri Dön