26 / 04 / 2024

Recep Bozlağan: Marmaray'a karşı planlı itibarsızlaştırma yapılıyor!

Recep Bozlağan: Marmaray'a karşı planlı itibarsızlaştırma yapılıyor!

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Bozlağan, malum bazı çevrelerin ilk açıldığında metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcadığını belirterek, “Şimdi aynı senaryo Marmaray için uygulanıyor” dedi...




Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Marmaray’ı itibarsızlaştırmak için sistematik bir çalışma yürütüldüğünü iddia ederek, “Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen ‘meraklı’ İstanbullular, ne hikmetse Marmaray’da yanlışlıkla imdat kolunu çekiyor” dedi. Marmaray’ın uluslararası düzeyde stratejik bir ulaşım ve lojistik projesi olduğunu ancak bazı çevrelerin hedefi haline geldiğini belirten Prof. Bozlağan şunları söyledi: “İstanbul’da metrobüs hattı ilk açıldığında da malum çevreler topyekûn saldırıya geçip metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcamıştı. Akıllıca bir yatırım olan metrobüs günah keçisine dönüştürülüp itibarsızlaştırılmıştı. Aynı senaryo  Marmaray  uygulanıyor.” 


BİLGİLENDİRME YAPILMALI 


Böylesi bir sistemin ilk defa uygulanması dolayısıyla ortaya çıkan bazı işletme hatalarının abartılarak konuşulduğunu dile getiren Bozlağan şöyle devam etti: “Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen ‘meraklı’ İstanbullular, ne hikmetse Marmaray’da yanlışlıkla imdat kolunu çeker oldu. Herkes görüyor ki Marmaray’ı itibarsızlaştırmak için sistematik bir çalışma yürütülüyor. Marmaray’a yönelik eleştirilerin her birinin ciddiyetle ele alınıp haksız olanlara gerekli cevaplar verilmeli. Bu itibarsızlaştırma kampanyasına karşı kapsamlı bir çalışma yapılması yerel seçimler öncesi stratejik bir adım olacaktır.” 


BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLMELİ


Marmaray’ın işletmesinin Devlet Demiryolları’ndan alınıp en kısa zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini öneren Bozlağan gerekçesini şöyle anlattı: “İstanbul ulaşımındaki çok başlı yapılanma, trafik sorunlarının çözülmesini engellemekte. İstanbul trafiğinin çözümü için imar, yapılaşma, ekonomik ve ticari alanlar ile turizm yönetimi bütüncül bir çerçevede ele alınmalı.”  


Nebahat Koç/Akşam


Geri Dön