20 / 04 / 2024

Recep Erol: Büyükçekmece'deki arsalar bizim geleceğimiz!

Recep Erol: Büyükçekmece'deki arsalar bizim geleceğimiz!

AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, Ekim Meclisi'nde yaptığı konuşmada arsaların önemine değindi. Erol, arsaların satılmasından yana olmadıklarını ifade ederken, geleceğe olan en büyük yatırımın yine bu arsalar olduğunu söyledi.




AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, Ekim Meclisi'nde yaptığı konuşmada arsaların önemine değindi. Erol, Ekim ayı meclisinde yaptığı konuşma da bütçenin eksiklerini söylerken, arsaların satılmasının altını çizerek, gayrimenkul satışının son çare olması gerektiğini vurguladı. 

AK Parti grubunun bütçede eksik gördüğü yerleri aktaran Erol, Özel Kalem Müdürlüğüne ayrılan bütçenin de fazla olmasına dikkat çekerken, yaptığı eleştiıilerdeki seviyeli tutumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Grup Başkanvekili Çoşkun Tanış ve belediye meclisini izlemeye gelen misafirlerden büyük takdir aldı. 

Amacımız yol gösterici olmak Konuşmasının başında nezaketinden dün vermeyerek hem muhtarlar günün kutlayan hem de bütçeyi hazırlayan belediye bürokratlarına teşekkür eden Erol; "Muhtarlar gününü kutluyorum. Bayan muhtarlarımızın da özellikle kutluyorum. Gönül isterki bayanlarımız daha bu yapılanmalarda fazla görev alsın, daha fazla onları bu kadrolarda görelim. Bütçeyi hazırlayan başta Belediye Başkan Yardıcımız Ömer Kazancıca ve ekibine de böylesine titiz bir çalışma hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Muhalefetin görevi eleştiriden ziyade, eksikleri belirterek bu noktada yol gösterici olmaktır" ifadelerini kullandı. 

Herkese örnek olmalıyız Konuşmasında arsa satışlarına değinen Erol; "Büyükçekmece'nin yarınlarını gelecek nesillere bırakılacak olan arsalar satılmamalı. Tabii ki hizmet üretmek adına bunların satılması bazı noktalarda gerekiyor. Ama biz diyoruz ki Büyükçekmece'nin meclisi İstanbul'a örnek olalım. İstanbul'a örnek olursak Türkiye'ye örnek oluruz. Biz arkadaşlarımızdan bunu istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sportif başarıları merak ediyoruz Gençlik ve Spor Müdürlüğünün bütçesindeki artışa dikkat çeken Erol; "Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün bütçesinde bir artış var. Elbette Büyükçekmece'deki gençlerimizin spora yönelmeleri, sokakta kalmamaları önemli ancak biz merak ediyoruz Büyükçekmece'nin sportif anlamda ne gibi bir başarısı var. Spor kulübümüz ne yaptı, bunlarla ilgili de bilgi sahibi olmak istiyoruz" dedi. 

Ek bütçeye onay yok Erol, ileride gündeme gelebilecek bir ek bütçeye onay vermeyeceklerini; "Özel Kalem ile ilgili de 5 Milyon 800 bin lira olan bütçemiz 7,5 Milyon'a çıkmış. Bu bize biraz fazla geldi. Bunları biraz daha değerlendirip, biraz daha tasarruf edebiliriz. Bu bizim eksik gördüğümüz kısımlar. Umarım bizden bir üç ay sonra ek bütçe istemezsiniz. Biz buna onay vermeyeceğiz. Bir reform yapalım. İlçe'de neye ihtiyaç varsa bunalrı göz önünde bulundurarak bir bütçe hazırlayalım" şeklinde anlattı. 

Erol, müjdeyi verdi Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmelerini de aktaran Erol, "Trafiğin rahatlaması adına İBB Başkanımız Kadir Topbaş'la özellikle Haramidere - Büyükçekmece arasındaki tünel yolunun açılması hakkında görüştüm. 

Kendisi Büyükçekmece ile yakından ilgilendiği için bizi ve taleplerimizi dikkatle dinledi. Bu projenin yapılması trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır. Aynı zamanda Sayın Başkanımız Biiyükçekmece'de iki caddenin de prestij caddesi olacağının da müjdesini verdi. Kendilerine buradan gösterdiği yakın ilgiden ötürü teşekkür ediyorum" dedi. 

CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, 2017 yılı bütçesi hazırlanırken titiz bir çalışma yürütüldüğüne vurgu yaparak, bütçeye "evet" oyu verecek olan AK Parti grubuna teşekkür etti. Tanış, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin sorumlu ve seviyeli yapısıyla örnek bir meclis olduğunu sözlerine ekledi. 

Bütçe üzerinde yapılan konuşmaların ardından önce bütçe kalemleri tek tek okunarak oylandı son olarak bütçenin tamamı üzerinde oylama yapıldı. 

Yapılan oylamada Büyükçekmece Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi, CHP ve AK Parti gruplarının oybirliği ile 330 milyon TL olarak kabul edildi. 



Haber Ekspress


Geri Dön