16 / 04 / 2024

Recep Özer: Esenler'in asıl sorunu kentsel dönüşüm!

Recep Özer: Esenler'in asıl sorunu kentsel dönüşüm!

Esenler'deki sorunların çözümünün de makyaj olmadığını belirten Meclis Üyesi Özer, Esenler'in asıl meselesinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.



"Siyasi partiler artık kartvizit dönemini bitirmelidir" diyen AKP'li Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Özer gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Türkiye gündemi dâhil birçok önemli konuda gazetemize açıklamalarda bulunan AKP'li Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Özer, Esenler ile ilgili şöyle konuştu; "Esenler'deki sorunların çözümü kesinlikle makyajlı çözümler, renkli caddeler değildir. Nedir? 


Esenler'in asıl meselesi kentsel dönüşüm projesidir. Çünkü Esenler'deki yapıların nerdeyse %90'nı depremden önce yapıldığı için risk taşıyor. Bu riskli binalarında sağını solunu boyamak da dolayısıyla hiç bir anlam ifade etmez. 


Dolayısıyla Esenler'in asıl meselesinin dönüşüm olduğunu düşünüyorum. Çünkü Esenler'in coğrafi alanı çok dar ama nüfusu çok yoğun. 


Ben Esenler'e 1970 yılında geldim ve 1000 nüfuslu halini biliyorum. Dörtyol Meydanı'nın arka tarafında binalar yoktu ve evler bahçeliydi. Şimdi ise dar bir alana sıkışma oldu ve Esenler'e hitap etmeyen bir şehir ortaya çıktı. Medeniyet hem kültür, hem de yaşam alanlarıyla olur. İnsanlar evlerine girdiği zaman burası benim evim, sokağım diyerek mutlu olmalı. 


Dönüşüm hakkaniyetli olmalı Şunu bilmek gerekiyor, dönüşüm projeleri çok zor projelerdir ve her babayiğidin de çözeceği problemler değildir. Ama ben Belediye Başkanı'nın hareketliliğine güveniyorum. Havaalanı projesi tamamlandıktan sonra insanlar görecek ve yapılabiliyormuş diyecek. Çünkü bizim insanımıza ilk önce göstereceksin, yapacaksın, sonra da diğer alanlar üzerinde rahatça çalışacaksın. 

Tabi kentsel dönüşümlerde kesinlikle hakkaniyetli dönüşümler olmalı ve vatandaşın dairesine daire verilmelidir. Yüksek rakamlarla taksitlendirme şeklinde dönüşüm yaparsanız imkânları olmayan insanlar bu işe pek sıcak bakmazlar. Bunun yanı sıra dönüşümlerde herkesin dairesine daire verdiğiniz zamanda çok büyük maliyetler ortaya çıkabiliyor. 


Yani dönüşümler için imkân ve finans kaynakları gereklidir. Ben de bu yönde Belediye Başkanı Tevfık Bey'in gayretlerini görüp, izliyorum. 


Kartvizit dönemi bitmelidir Şu konuya da değinmek isterim. Siyasi partiler artık kartvizit dönemini bitirmelidirler. Eğer bir kişi işsiz ise sağa sola veya her hangi bir partiye gitmek yerine İŞKUR'a giderek iş bulmalı. İŞKUR'un da tamamen kurumsallaştırılması gerekir Biz de siyasetçiler olarak artık "Falanca kişi bizim partimizin mensubu bunu işe alın" dememeliyiz. Kardeşim sen İŞKUR'a git, iş bulup bulmadığını gel bize söyle. Eğer iş bulamazsan biz orayı denetleriz. Neden bu kişi geldi de iş bulamadı diye sorarız. Oradakilerde bize, mesleği yok derlerse o zaman meslek üretecekler. Çünkü İŞKUR'un meslek öğretmek gibi bir görevi de var." AKP'li Meclis Üyesi Özer: Esenler'deki sorun makyajla çözülmez! AKP'li Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Özer, "Esenler'deki sorunların çözümü kesinlikle makyajlı çözümler, renkli caddeler değildir. Esenler'in asıl meselesi dönüşüm projesidir" dedi. 


Bölgede İlk Haber


Geri Dön