25 / 04 / 2024

Recep Tanrıverdi kimdir?

Recep Tanrıverdi kimdir?

Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi kimdir? Tanrıverdi, 3 Kasım 2013’teki Fenerbahçe Kongresi’nde başkan seçilen Aziz Yıldırım’a rakip olan Mehmet Ali Aydınlar’ın listesinde de yer almıştı...



Recep Tanrıverdi kimdir?

Recep Tanrıverdi, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı. 3 Kasım 2013’teki Fenerbahçe Kongresi’nde başkan seçilen Aziz Yıldırım’a rakip olan Mehmet Ali Aydınlar’ın listesinde de yer alan Recep Tanrıverdi, aynı zamanda Shangri-La Bosphorus Oteli’nin patronu.


Ev tekstili üzerine faaliyet gösteren Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi’nin adı son dönemde otel yatırımlarıyla gündeme geldi. 


Açılış haftasında Başbakan Erdoğan’ı üç gün arayla iki kez ağırlayarak dikkatleri üzerine çeken Shangri-La Bosphorus Oteli’nin patronu Tanrıverdi, aslen tekstilci bir aileden geliyor.


Her iki dedesinin de Samsun Çarşamba’da manifaturacılıkla uğraştığını söyleyen Tanrıverdi, Milliyet Gazetesi’nde 16 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanan Eylem Türk’e holding kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor: 


“İşler büyüyünce Çarşamba’dan Samsun’a göçtük. 1966 yılında da İstanbul’a geldik. Burada alışveriş yaptığımız bir firmada tezgâhtarlık yapmaya başladım ve işi öğrendim. 1969 yılında da kendi mağazamı kurdum emprime ve manifatura üzerine... 


Kardeşim İbrahim ile birlikte 1970 yılında Tanrıverdi Mensucat A.Ş’yi kurduk. 70’li yıllarda Türkiye’de inşaat sektörü gelişmeye başladı ve beraberinde mefruşat yani perdecilik sektörü oluştu. İlk defa mefruşatı Türkiye geneline biz yaydık. Bossa ve Güney Sanayii’den bayilik aldık. Ardından talebe yetişmek için 1980’de kendi fabrikamızı kurduk. 1985’e kadar çeşitli üreticilerden alınan ev tekstil ürünlerinin satışını yaptık.”


Şu anda Çatalca, Gürpınar, Büyükçekmece ve Çorlu’da olmak üzere dört fabrikaları bulunduğunu belirten Tanrıverdi, “Son dönemde ağırlığı Çorlu’daki fabrikamıza verdik. Entegre bir üretim yapıyoruz Çorlu’da...” diyor.

Tanrıverdi ve Verdi markasıyla mağazalar açtıklarını kaydeden Tanrıverdi, “Bu mağazalar ev tekstili üzerine faaliyet gösteriyor. Sonuç olarak biz tezgahtan yetişmeyiz. Çocuklarımız da bu işin içinde öyle yetişiyor. Ailece manifaturacıyız. Bu bize dededen miras...” diye anlatıyor.


1995 yılında tüm şirketlerin Tanrıverdi Holding çatısı altında birleştirdiklerini anlatan Tanrıverdi, “Bu işe yıllarımızı verdik. Şu anda 2 bin çalışanımız ve 200 milyon doları aşkın ciromuz var. Bugün, Tanrıverdi, dünyanın önde gelen entegre perde üreticilerinden biri. Verdi ve Tanrıverdi markası ile 80’i aşkın ülkede faaliyet gösteriyoruz” diyor.


Tanrıverdi Holding tarihçe:

Tanrıverdi Holding’in temelleri 20. yüzyıl başlarında Samsun’da tekstil üzerine başlayan perakende mağazacılık faaliyetleri ile atıldı. Holding kurucularından Recep ve İbrahim Tanrıverdi’nin dedeleri Ahmet ağaoğlu ve Recep Bey’in gelecek vizyonu Tanrıverdi Holding’in ilk adımlarını oluşturdu.


Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşler, babalarının yanında meslek hayatına başlamalarının ardından 1970 yılında Tanrıverdi Mensucat A.Ş’yi kurdu, 1985’e kadar çeşitli üreticilerden alınan ev tekstil ürünlerinin satışı yapıldı.


1986 yılında İstanbul Çatalca da inşa edilen fabrikada gipür ve brode üretimine başlandı. Ardından yapılan büyük yatırımlarla üretim zincirine iplik Bükrüm Dokuma Boya-Apre Perkon Konfeksiyon eklendi.


1995 yılında tüm şirketler Tanrıverdi Holding çatısı altında birleşti.


Bugün, Tanrıverdi dünyanın önde gelen entegre perde üreticilerinden biridir. Verdi ve Tanrıverdi markası ile 80’i aşkın ülkede ilk tercih edilen markalar arasındadır.


Türkiye’de açılmaya devam edilen Verdi Home Mağazalar Zinciri ile de tüketicilerin tercih ettiği marka olmaya devam etmektedir.


Tanrıverdi Holding şirketleri şunlardır; Tanrıverdi Mensucat, Tanrıverdi  Dokuma Apre ve Boya, RIT Ev Tekstil Ürünleri, Verdi Dokuma, Tanrıverdi Tekstil, Tanrıverdi Çeyiz, Perkon Perde, Tans Tekstil ve Turizm, Beşiktaş Emlak Yatırım ve Turizm, Vergi GMBH. 



Samsun Sheraton'a yatlarla turist çekilecek!
Tanrıverdi Holding Yassıada'ya ultra lüks proje geliştirecek!




Geri Dön