29 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan, 3.Köprü hakkında konuştu!

Recep Tayyip Erdoğan, 3.Köprü hakkında konuştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın üçüncü boğaz köprüsü ile ilgili yaptığı Tarabya-Beykoz güzergahının henüz netleşmediğini ve üzerinde çalışıldığını söyledi



Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan "Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı bir kaç güzergah var. Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım, ben bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz" dedi. Üç gün önce CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıklamalarını da eleştiren Erdoğan "Burada malum bir partinin il başkanının yaptığı açıklamalar durumdan vazife çıkarmak veyahutta bir rol kapmaktan öte bir şey değil" dedi.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Açıklanan yerler 3. köprü güzergahı değil' 
 
Başbakan, CHP İl Başkanı Tekin'in açıkladığı, Topbaş'ın da doğruladığı Beykoz-Tarabya güzergahını yalanladı. Erdoğan: Başkanım ve Ulaştırma Bakanımla helikopterle dolaşıp karar vereceğiz

Başbakan Recep Erdoğan, yapımı planlanan 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahına ilişkin tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. CHP İstanbul İl Bkanı Gürsel Tekin'ın açıkladığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da Beykoz- Tarabya güzergahı doğruladığı durum hakkında konuşan Başbakan Erdoğan açıklanan güzergahın doğru olmadığını söyledi.

`Rol kapmaktan başka birşey değil'

 Erdoğan, şunları söyledi: "Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı bir kaç güzergah var. Nihai çalışmamızı Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz. Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahutta bir rol kapmaktan öte bir şey değil."

`İstanbul'un ciğerini söker'

`Marmaray da hesap edilmeden yapıldı'

İNŞAAT Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe Marmaray'ın da yanlış planlandığını söyledi. Gökçe, "Hesap etmeden yaptıkları için Marmaray'ın üç hattıdan sadece bir hattı demiryolu için ayrıldı. Köprü zaten kendi başına İstanbul'un kuzeyini yani ciğerlerini yerinden sökecek. Biz bugün nefes alıyorsak, kuzeydeki ormanlardan alıyoruz. Diğer yandan diğer köprülerde olduğu gibi, üçüncü köprüye giden her yol kenarında bir rant olacak. Tam bir rant dönüyor. Demiryolu üçüncü köprüyü sempatik görünmesi için yaptılar" dedi.
Vatan/Kenan Butakın

3. Köprü ile ilgili güzergah net değil

3. Boğaz Köprüsü'nün güzergâhına ilişkin sorulara muhatap olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Açıklanan şey, üçüncü köprünün güzergâhı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı birkaç güzergâh var. Ulaştırma bakanım, belediye başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek nihai kararımızı vereceğiz." cevabını verdi. Güzergâh iddiasını gündeme taşıyan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'le ilgili de, "Sadece durumdan vazife çıkarmak veyahut da bir rol kapmaktan öte bir şey değil.'' yorumunu yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Tekin'in ortaya attığı 'Beykoz-Tarabya güzergâhı'nı doğrular açıklamalar yapmıştı.
Zaman

Boğaz'a 3. köprü bilmecesi
  
Önce CHP'li Gürsel Tekin çıkıp 'Güzergah Beykoz-Tarabya' dedi. Bir gün sonra Başkan Kadir Topbaş, 'Başbakanımızla belirledik' diyerek Tekin'in iddiasını teyit etti. Dün ise Başbakan Erdoğan, 'Güzergahın yeri belli değil' diyerek kafaları karıştırdı

İstanbul Boğazı'na hükümetin yapmayı planladığı 3. köprü hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 'Güzergahın yeri belli değil' sözleriyle tekrar başa dönüldü.

Önce CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, merak edilen 3. köprü ve bağlı yollarına ilişkin kesinleşmiş planı ele geçirdiğini iddia etti. Gürsel Tekin, 3. köprünün Anadolu yakasında, Beykoz'daki Marmara Üniversitesi arazisinden, Avrupa yakasındaysa, Tarabya Oteli'nin hemen üstünden geçeceğini öne sürdü.
Geçiş planının kapkaç niteliği taşıdığını savunan Tekin, güzergahtan Kadir Topbaş'ın bile haberinin olmadığını iddia etti.

SONRA TOPBAŞ DOĞRULADI
CHP'li Tekin'in 'haberi yok' dediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, güzergah açıklamasından 1 gün sonra İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprünün Beykoz ile Tarabya arasında bir iz olarak belirlendiğini açıkladı.

Topbaş, 3. köprünün güzergahına ilişkin 4 yılı aşkın süredir Başbakan, ilgili bakan ve kurumlarla birlikte yaptıkları bir çalışma bulunduğunu bildirdi. İlk aşamada 5 ayrı nokta üzerinde durulduğunu belirten Topbaş, şu bilgileri verdi:

'Sayın Başbakanımız'ın da hassasiyeti, havzaların etkilenmemesi, orman alanlarının minimum ölçekte veya en az etkilenecek ölçekte bir yer belirlenmesiydi. Ve 3. köprü için mevcut 2. köprünün biraz kuzeyinden, Tarabya bölgesinden bir iz belirlendi. Başbakanımızla birlikte helikopterle inceleme yaparak bu güzergahı belirledik.'

BAKAN DA 'DOĞRUDUR' DEDİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da AKŞAM gazetesi  Ankara  Temsilcisi Utku Çakırözer'e konuştu. Bakan Yıldırım da 'Güzergah burasıdır' dedi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da Topbaş'la Yıldırım'ın açıklamalarını destekledi.

Erdoğan 'farklı' konuştu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 'beraber belirledik' dediği Başbakan Tayyip Erdoğan ise dün cuma namazı çıkışı gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

'Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı birkaç  güzergah var. Nihai çalışmamızı Ulaştırma Bakanım, belediye başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz. Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahut bir rol kapmaktan öte bir şey değil.''

İstanbul'u katletme planını açığa çıkardık
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, köprü konusunda kendisini eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Tekin, 'AKP köprüyü bir türlü geçemiyor. Boşa koyuyorlar dolmuyor, doluya koyuyorlar almıyor. Birinin dediğini diğeri inkar ediyor. İstanbul'u katletme planını açığa çıkarmamız, AKP'de derin bir çelişki yaratıyor' dedi.

AKP'nin, 'planlarının açığa çıkması karşısında ne yapacağını bilemez bir hale geldiğini' öne süren Tekin, ''Başbakan Erdoğan, bizi yalanlamak isterken, bakanının, belediye başkanının ve genel müdürünün de doğru söylemediğini söylüyor. O halde ülkeyi yalan söyleyenler mi yönetiyor?' diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul'da AKP yandaşlarına yeni bir rant kapısı aralamaya çalıştığını iddia eden CHP'li Tekin, ''Şimdi bu plan açığa çıktı diye telaş ve panik içindeler' diye konuştu.
Akşam


Geri Dön