19 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Edirne'de toplu açılış törenine katıldı!

Recep Tayyip Erdoğan Edirne'de toplu açılış törenine katıldı!

Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü'de toplu açılış töreninde konuştu:"3 gündür bu bölgede yaptığımız çalışmalarla ülkemizde bir değişim, bir dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Bir heyecanı kalkınmayla birlikte yayalım istiyoruz." dedi




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç gündür bölgede bulunduğunu belirterek, "3 gündür bu bölgede yaptığımız çalışmalarla ülkemizde bir değişim, bir dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Bir heyecanı kalkınmayla birliklikte yayalım istiyoruz. Trakyalı kardeşlerimle de bu vesileyle hasret gideriyorum" dedi. 


Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, açılışını yaptıkları eserlerin, önemli hizmetlerin, Uzunköprü'ye hayırlı olmasını diledi.


Başbakan Erdoğan, bugün Türkiye'de, özellikle şu son üç gün içerisinde Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de önemli açılışların heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, bugün önce Edirne merkezde sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltı yaptıklarını hatırlattı. 


Erdoğan, üç gün boyunca Trakya'da açılışlar yaptıklarını anlatarak, "Şehirlerimize, ilçelerimize kazandırdığımız hizmetleri, yatırımları resmi olarak sizlerle buluşturduk. Buraya Uzunköprü'ye gelmeden evvel, Selimiye Meydanı'ndaki heyecan gerçekten buranın işaretiydi. Ama şu anda Uzunköprü'de gerçekten çok farklı bir heyecanı karşımda görüyorum. Çok farklı bir coşkuyu karşımda görüyorum. Görüyorum ki artık Uzunköprü'de de farklı adımı atmanın zamanı geldi. Bir değişimin, bir dönüşümün zamanı geldi" diye konuştu. 


Sabah saatlerinde, Toplu Konut İdaresine, İl Özel İdaresine, Bakanlıklara ve Trakya Üniversitesine ait 142 trilyon liralık açılış yaptıklarını, yine Uzunköprü'de Bakanlıklara, İl Özel İdaresi ve Trakya Üniversitesine ait 29 trilyon lira tutarındaki yatırım ve projeleri hizmete aldıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:


"Bu eser ve hizmetler içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yaklaşık 2,5 trilyon liralık derslikler var. Trakya Üniversitemizin yaklaşık 5 trilyon lira tutarındaki Uzunköprü Yüksekokulu'nu da bugün resmen açıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait 14 trilyon liralık bir yatırım olan 500 kişilik öğrenci yurdunu bugün Uzunköprü'ye kazandırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 8 trilyon lira tutarındaki Evsel Atık Su Arıtma Tesisini onunla beraber, İl Özel İdaremizin iki adet altyapı projesini bugün bu tören vesilesiyle resmen hizmete alıyoruz. Ben bu tesis ve hizmetlerin, bütün bu yatırım ve eserlerin Uzunköprü'ye, siz değerli Uzunköprülü kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum."


 


- "5,3 katrilyon sadece Edirne'ye yaptığımız yatırımlar"


 


Erdoğan, dünyanın en uzun taş köprüsünün Uzunköprü olduğunu ifade ederek, tüm bu eserlerin yapımında, buraya kazandırılmasında emeği geçenlere, ilçe adına, ülkesi ve milleti adına şükranlarını sunduğunu dile getirdi. 


Sadece Edirne'ye son 11 yılda kazandırdıklarını duyurmak istediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


"5,3 katrilyon sadece Edirne'ye yaptığımız yatırımlar, Orman ve Su işleri olarak 1,3 milyar, Gıda ve Tarım olarak 1,2 katrilyon, Ulaştırma olarak 740 trilyon, İller Bankası olarak 647 trilyon,  TOKİ  olarak 388 trilyon, Gençlik ve Spor 150 trilyon, Sağlık Bakanılığı 160 trilyon, Enerji Bakanlığı 160 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalar 301 trilyon, Milli Eğitim 147 trilyon, KÖYDES 53 trilyon, Adalet Bakanlığı 22 trilyon, Kültür ve Turizm 12 trilyon, Vakıflar 14 trilyon, Kalkınma Ajansı 18 trilyon, Bilim Sanayi ve Teknoloji 17 trilyon olmak üzere yaklaşık 5,5 katrilyon Edirne'ye ve ilçelere yatırım yaptık."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 1 ayda ülkenin dört bir yanını dolaştığını, her birinde toplu açılışlar yaptığını, her birinde bu eserleri, yatırımları ülkeye kazandırdıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"İşte bundan yaklaşık 1 ay kadar önce ülkemizin güney doğusunda Diyarbakır'daydık. Hemen bir hafta sonra ülkemizin kuzeyine gittik, Karadeniz... Trabzon'daydık. Orada da kazandırdığımız eser ve yatırımların coşkusunu, özellikle halkımızla tattık. Aynı şekilde bundan bir hafta önce güney batıda Muğla'daydık. Tabi gittiğimde sadece oranın merkezinde yapmıyorum bu açılışları. Oranın ilçelerine de gidiyoruz. İşte bugün Edirne'de olduğu gibi, Uzunköprü'de olduğu gibi, Keşan'da olacağı gibi. Dolaşıyoruz ve aynı hissiyatı aynı heyecanı Muğlalı kardeşlerimizle birlikte orada da yaşadık. Fethiye'de, Milas'ta yaşadık. 'Durmak yok yola devam' dedik." 


 


- "Buradaki coşku bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini ifade ediyor"


 


Bu hafta sonunda Kırklareli ve ilçelerini ziyaret ettiklerini, ayrıca Pınarhisar'a da gittiklerini ve buranın hayatında ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Erdoğan, oradan da Lüleburgaz'a, Tekirdağ'a geçtiklerini söyledi.


Sadece Tekirdağ merkeze değil, Çerkezköy'e ve Çorlu'ya da gittiklerini, bugün de Edirne merkez ve ardından Uzunköprü'de bulunduklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Uzunköprü... Böyle bir taş köprü dünyada yok. En uzun burada. Tarih 1427. Tarih 2013. Şimdi yol, medeniyettir dedik yola çıktık. İşte önce hemen alternatif bir köprü yaptıkki taşımayı öbür tarafa alalım. Şimdi restorasyona başlıyoruz. Restorasyonla birlikte inşallah artık bakacaksınız ki Uzunköprü restore edildikten sonra burası çok daha farklı hale gelecek. 3 gündür bu bölgede yaptığımız çalışmalarla ülkemizde bir değişim, bir dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Bir heyecanı kalkınmayla birlikte yayalım istiyoruz. Trakyalı kardeşlerimle de bu vesileyle hasret gideriyorum. Şu anda buradaki katılım, buradaki coşku bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini zaten ifade ediyor. Sizler bizi çok iyi biliyorsunuz. Biz istismar siyaseti yapmıyoruz, biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Çünkü yola çıkarken ne dedik, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik' dedik." 


AA


Geri Dön