28 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda teknik heyet incelemede bulundu!

Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda teknik heyet incelemede bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından yapılacak olan gölü besleyecek su hattı yaklaşık bir kilometre geriden Acıçay üzerinden özel bir sistemle getirilecek ve göle farklı noktalardan boşaltılacak...



Çankırı Belediyesi tarafından 114 bin metrekarelik alanda yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisine yapılacak gölle ilgili kente gelen teknik heyet incelemelerde bulundu. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından yapılacak olan gölü besleyecek su hattı yaklaşık bir kilometre geriden Acıçay üzerinden özel bir sistemle getirilecek ve göle farklı noktalardan boşaltılacak. 


KİPTAŞ yetkilisi Yakup Yılmaz'la birlikte Çankırı'ya gelen ve suyun tahliyesi ve taşınması ile ilgili Türkiye'deki önemli isimlerden olan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukçu gölün besleneceği ve yapılacağı alanda incelemelerde bulundular. Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Aykuıt ile teknik ekiple görüş alışverişinde bulunan heyetin hazırladığı rapor doğrultusunda çalışmalar devam edecek. Teknik inceleme için Çankırı'ya gelen misafirler daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Aykuıt ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz eşliğinde Tuz Mağarası ve Buğday Pazarı Medresesi başta olmak üzere tarihi mekanları gezdiler.


Anayurt 



Geri Dön