19 / 04 / 2024

RecExpo 23-25 Kasım'da yapılacak!

RecExpo 23-25 Kasım'da yapılacak!

Türkiye gayrimenkul sektörü Azerbaycan'da milyon dolarlık yatırım için üçüncü kez RecExpo'da biraraya geliyor.



Azerbaycan Emlak Bakanlığının büyük desteği ile düzenlenen; Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 2016 yılında elde ettiği başarının ardından, bu yıl da sektörde adından söz ettirmeye hazırlanıyor.  


Fuar 2016 yılında Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev ’i ağırladı

Azerbaycan gayrimenkul sektörünün giriş kapısı olarak lanse edilen fuar geçen yılki başarısını bu yıl da devam ettirdi.  2. senesinde Meksika, Birleşik Arap Emirliği, İran, Portekiz, Mısır, İsrail, Fas, Kuveyt gibi 12 farklı ülkeden 91 yerel ve uluslararası firmayı ağırlayan RecExpo’yu, 5400 den fazla kişi ziyaret etti.  152 den fazla uluslararası proje RecExpo’da görücüye çıktı. Azerbaycan ve pek çok yabancı ülkenin üst düzey devlet yetkilileri tarafından ziyaret edilen fuarın en çok dikkat çeken ziyaretçileri; Azerbaycan Devlet Başkanı  İlham Aliyev ve şu an Azerbaycan Devlet Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sayın Mehriban Aliyev oldu.  


Emlak Konut Gyo ve Gyoder Türk Gayrimenkul Sektörünü İlham Aliye’ve   Tanıttı

Türkiye ve Azerbaycan basınının yakın markajında projeleri gezen Aliyev’in özellikle Emlak Konut standında yer alan Türk firmalarının projelerine gösterdiği ilgi ve merak dikkatlerden kaçmadı. Ağaoğlu, Tahincioğlu Gayrimenkul ve Özak GYO ‘nun proje müdürleriyle sohbet eden Sayın İlham Aliyev, projeler hakkında detaylı bilgi edindi. 


Azeriler Evlerini Komşularından Alıyor

Azerbaycan’da son yıllarda gayrimenkul sektörü yatırımları yurtdışına yapma eğilimi ise artmakta. Azeriler genelde yurtdışında gayrimenkul yatırımlarını ticari menfaatlere göre yaparken, aynı zamanda sayıları yıldan yıla artan yurt dışında eğitim gören öğrencilerin yaptığı gayrimenkul yatırımlarının payı da fazla. Son 10-15 yılda Azeri vatandaşların yurtdışı gayrimenkul yatırımları milyar dolarları geçmiş görünüyor. Azeri vatandaşların yurt dışı gayrimenkul yatırımlarına yakından bakıldığında, pastada en büyük payı Türkiye’nin aldığı görülüyor.


Azerbaycan’ın 2017 yılında heyecanla beklenen gayrimenkul organizasyonu RecExpo 23-25 Kasım tarihleri arasında Bakü Expo Center’ da Azeri ve uluslararası gayrimenkul alıcılarını firmalarla bir araya getirecek. Projelerinizi RecExpo’ da sergilemek isteyen firmalar için ön kayıtlar toplanmaya başlandı.


Geri Dön