24 / 04 / 2024

Redevco, AVM'lere 500 milyar euro yatırım yaptı!

Redevco, AVM'lere 500 milyar euro yatırım yaptı!

Patrick Van Dooyeweert, 4 ilde 5 AVM projesiyle 500 milyar euro yatırım yaptıklarını söyledi



Türkiye'de son yıllarda giderek artan AVM yatırımlarına yenilerini eklemeye hazırlanan Redevco, Türkiye'yi geliştirme alanında en büyük pazarlardan birisi olarak görüyor. Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick Van Dooyeweert hedeflerinin Türkiye'deki toplam yatırım tutarını 1 milyar Euro'ya yükseltmek olduğunu söyledi.
Yatırımların tamamını öz sermaye ile yaptıklarını belirten van Dooyeweert, Avrupa'daki önemli gayrimenkul portföyüne sahip şirketlerden birisi olduklarını söyledi. Halen 20 ülkede aktif rol oynadıklarım ifade eden Dooyweert, kendileri için yeni bir açılım olarak değerlendirmedikleri Türkiye'yi geliştirme anlamındaki en büyük pazarlardan birisi olarak nitelendirdi.

Demografi, büyüme oranı gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmede, profesyonel firmaların Türkiye'yi hesaba katmamalarının hata olacağının altını çizen Dooyeweert, "Süreç ilerledikçe taşlar yerli yerine oturacak, Türkiye cazibesini koru¬yacak, hatta artıracaktır. Türkiye söz konusu olduğunda, yine uzun vadeli düşünüyoruz" dedi.

"Fırsatları değerlendireceğiz"

Türkiye genelinde 4 ilde 5 AVM projesiyle 500 milyar euro yatırım yaptıklarını ifade eden Dooyeweert, 'Türkiye ile ilgili hedefimiz, ülke genelinde en az 1 milyar Euro yatırım yapmaktır. Bu yatırımı yaparken kendimizi zamanla sınırlamıyoruz, oldukça esneğiz. Bu parayı 1 senede de harcayabiliriz, 10 senede de. Karşımıza çıkacak fırsatlara bağlı" diye konuştu.

Geçen yıl Ankara'da açılan Gordion AVM için 150 milyon Euro yatırım ya-pıldığım hatırlatan Dooyeweert, buranın hızlı büyüyen Çayyolu bölgesinde yer alması sebebiyle cazip bir AVM olduğunu bildirdi. Aynı dönemde Erzurum'da 70 milyon Euro yatırımla kentin ilk AVM'sini açtıklarını belirten van Dooyevveert, Manisa'da 2011'in son çeyreğinde, Edirne'de ise 2012'nin ilk çeyreğinde halen yürüttükleri iki AVM projesinin hayata geçeceğim kaydetti.

Ankara Gordion AVM Müdürü Alp Atilla ise AVM'nin ikinci fazında.başta Koçtaş olmak üzere yeni markalarla müşteri profillerini zenginleştireceklerini söyledi. Gordion Kadınlar Kulübü ile özel avantajlı alışveriş imkanı sağladıklarını belirten Atilla, teras katında bulunan 2 bin 500 m2 alandaki gokart pistinin de adrenalin tutkunlarına eğlenceli bir hizmet sunduğunu anlattı.
Dünya-Hüseyin Gökçe

Geri Dön