16 / 04 / 2024

Redevco'dan krizde Erzurum'a AVM

Redevco'dan krizde Erzurum'a AVM

Redevco Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezini Erzurum'a kuruyor.



REDEVCO Türkiye, Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi'ni 2009 Yılının Eylül ayında açmaya hazırlanıyor

REDEVCO Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehri Erzurum'un kalbinde, yaklaşık 32.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alanı bulunan Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi'ni 2009 yılının Eylül ayında açmaya hazırlanıyor. Bölge'ye ilk defa organize perakende sunumunu getirecek olan Proje ile birlikte, Erzurumluların sosyal ve kültürel hayatına renk katacak Kültür Merkezi de 2009 yılında tamamlanmış ve hizmete girmiş olacak. REDEVCO tarafından geliştirilmekte olan Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi'nin Bölgede 1000 kişiye istihdam olanağı sağlaması ve ekonomik hayata önemli ölçüde canlılık getirmesi bekleniyor.


Hollanda kökenli uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi REDEVCO tarafından Erzurum'da 60 milyon Euro yatırım maliyeti ile geliştirilmekte olan Erzurum Alışveriş Merkezi, gerek içerisinde bulunacak ve 8 salonu ile şehrin en büyük, konforlu sinema kompleksi olarak faaliyete geçecek Cinebonus ile, gerekse 8000 metrekarelik alanda şehrin en büyük hipermarketi olarak hizmet verecek Carrefour ile Erzurum halkı ve çevre iller için modern bir alışveriş ve eğlence noktası olmayı hedefliyor. 130 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak Proje'de, Türkiye'nin en büyük elektronik zinciri Teknosa 1000 metrekare ile yerini alırken, tekstil alanında Boyner Büyük Mağazacılık 1800 metrekare, LC WAIKIKI ise 1000 metrekare ve iki katlı formatları ile hizmet verecekler. Ayrıca, içlerinde Koton, Benetton, Greyder, Network/Fabrika, Divarese, Yves Rocher, Dagi, Penti, Süvari ve KRC'nin de bulunduğu Türkiye'nin önde gelen tekstil perakendecileri de Proje'de yer almak üzere kira sözleşmesi imzalayan firmalar arasında. Ayakkabı alanında büyük mağazacılığın önde gelen firması Yeşil Kundura, Bölgedeki ilk mağazasını Erzurum Alışveriş Merkezi'nde açacak. Erzurum Alışveriş Merkezi içerisinde 1150 metrekarelik bir hazır yiyecek ve lokanta bölümü de olacak. Proje'ye komşu olan Kültür Merkezi inşaatı da REDEVCO tarafından tamamlanacak olup, Alışveriş Merkezi ile birlikte şehre kazandırılacak ve Bölgenin sosyal ve kültürel hayatına canlılık getirecek bir unsur olarak hayata geçiriliyor.


REDEVCO'nun tüm dünyadaki projelerinde uyguladığı kalite standartlarına uygun şekilde, malzeme seçiminden işçiliğe, tasarımdan uygulamaya tüm noktalarda kaliteden taviz verilmeden ve yüksek maliyetlerden kaçınılmadan geliştirilen Erzurum Alışveriş Merkezi'nin mimari projesi dünyaca ünlü mimarlık ofisi Chapman Taylor'a ait. Proje'ye komşu olarak inşaatı yine REDEVCO tarafından yapılmakta olan Kültür Merkezi, 1000 kişilik oturma kapasiteli bir konferans salonu, toplam 200 kişilik 2 seminer salonu ile bir fuayeden oluşacak. Erzurum Alışveriş Merkezi, REDEVCO'nun yurt içi ve yurt dışında katıldığı ve katılacağı tüm uluslararası fuarlarda tanıtılmakta; gerek Erzurum'a, gerekse Proje'ye ilişkin hazırlanan basın bültenleri gayrimenkul ve perakende sektörüne yönelik yayın yapan uluslararası mecralara aktarılmakta ve özel haber çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Erzurum Alışveriş Merkezi, Avrupa'nın en uzun doğal kayak pistine sahip popüler kış turizm bölgesi Palandöken Dağı'na yakın mesafede, Palandöken Yolu üzerindedir. Bu bölge, gerek kar kalitesi, gerek havaalanından kolay erişim imkanı sağlaması dolayısıyla, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Erzurum aynı zamanda 2011 Üniversite Kış Oyunları'na da ev sahipliği yapacak. Erzurum Alışveriş Merkezi'nin çağdaş mimariyi yerel ve tarihi unsurlarla birleştirerek şehre yeni bir atmosfer getirmesi bekleniyor.


Erzurum Alışveriş Merkezi, BREEAM adı verilen ve dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan yeşil bina standartlarına göre geliştirilmekte olup kendi enerjisini müşterek kojenerasyon birimleriyle sağlayacaktır.

Geri Dön