26 / 04 / 2024

Referandum sonrası emlakta patlama yaşanıyor!

Referandum sonrası emlakta patlama yaşanıyor!

5 milyon gurbetçinin rotayı Türkiye'ye çevirmesiyle ilgili Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Referandum sonrası talep patlaması yaşanıyor” dedi



16 Nisan referandumu sonrası Avrupa'da yaşayan 5 milyon gurbetçi, rotayı memleketine kırdı. Gayrimenkul yatırımlarını yaşadıkları ülkelere yapan gurbetçiler, uzun vadeli yatırım için Türkiye'ye yöneldi. Ege bölgesi, Marmara ve Güney sahilleri yatırımların merceği altında. 


Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, referandum sonra gurbetçilerden çok fazla talep geldiğini vurguladı.  Uzun,  "Bugüne kadar görmediğimiz yoğunlukta emlak alımı için ofislerimize gelmeye, aramaya başladılar. Almanya'da ki emlak ofisimiz gayrimenkul soran, pazar araştıran, emlak almak isteyen gurbetçi vatandaşlarımızla doldu" şeklinde konuştu. 


Ege Bölgesindeki yoğunluktan bahseden Murat Uzun taleplerin en çok 2+1 veya 3+1 daire tiplerine geldiğini açıkladı. Uzun, yatırım için Türkiye'yi seçen gurbetçilerin, emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönmeye kararı aldıklarını vurguladı. 


2016'da Hollanda Türkiye'den 217, Belçikalılar ise 198 konut alırken, 2017'nin ilk 3 ayında 58 konutla İsveçli gurbetçilerin yoğun yaşadığı Almanya ve İngiltere takip etti. 


Yılın 10 ayında gurbetçi vatandaşların, Almanya'dan 664'ü arsa, 973'ü konut 2 bin 637 mülk edinirken, İngiltere'den ise bin 129'u arsa, bin 326'sı konut 2 bin 455 taşınmaza sahip oldu.


Sabah 


Geri Dön