16 / 04 / 2024

Refik Eryılmaz: Taşınmaz satışı Samandağ'ın sorunlarını çözmez!

Refik Eryılmaz: Taşınmaz satışı Samandağ'ın sorunlarını çözmez!

24. dönem CHP Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesinin ihale usulü ile satmaya karar verdiği 34 parsel ile ilgili basın açıklamasında bulundu.




24. dönem CHP Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesinin ihale usulü ile satmaya karar verdiği 34 parsel ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Eryılmaz, gönderdiği açıklamada şunları kaydetti ‘’Belediyeler parsel satarak değil, projeler geliştirerek kaynak yaratmalı ona göre hizmet  üretmelidir.’’


24. dönem CHP Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesine sorular da yönelttiği basın açıklamasına şöyle devam etti; ‘’Samandağ Belediye yönetimi, Belediye adına kayıtlı 34 adet parselin (toplam 23.891.13 Metrekare mesahlı) taşınmazları 9.538.955.60TL muhammen bedelle satışa çıkardığını gazete ilanı ile açıklamıştır.

Samandağ halkı, Belediye adına kayıtlı taşınmazların satışına haklı olarak her zaman karşı çıkmış ve bu konudaki hassasiyetini de en üst perdeden dile getirmiştir. Bu nedenle; Belediye yönetimi bu kadar büyük miktarda gayrimenkulü satışa sunarken sadece meclis üyelerine değil aynı zamanda kamuoyuna da tatmin edecek açıklamaları yapması ve satışla ilgili haklı gerekçelerini de ortaya koyması gerekirdi.


Vatandaşların tepki ve itirazlarına baktığımızda şuana kadar tatmin edici açıklamaların yapmadığını ve satışı haklı çıkaracak gerekçeleri de ortaya koymadığını görüyoruz.


Cumhuriyet Halk Partisinin yerel yönetim anlayışında taşınmaz satışları ile hizmet üretme anlayışı yoktur. Partinin geleneğinde şeffaf ve halkçı belediyecilik anlayışı vardır. Bu ilkeler ışığında hizmet üretilmeli ve alınan kararlara halkın katılımı sağlanmalıdır.


Şunu da samimi olarak ifade edeyim ki; bu satışlar ne partimizin ne ilçemizin değerleri ile örtüşmemektedir. Ayrıca Samandağ’ın hiçbir temel sorununa çözüm getirmeyecektir.


Nitekim; mevcut Belediye Yönetimi maalesef daha önce de gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Kıyı Kenar Çizgisi içerisinde kalan birçok taşınmazın tapusu Mahkeme Kararı ile iptal edildi (tapusu İptal edilen taşınmazların bedeli olan 18.000.000TL eski parayla Tirilyon -18 milyon TL-Belediye’ye ödenmiştir).


Ayrıca Şükrü Kanatlı Mahallesinde Belediye adına kayıtlı birçok taşınmaz 18. Madde uygulamasına tabi tutularak satılmıştır. Bütün bu satışların Samandağ’ın hiçbir sorununa çözüm üretmediği ortadayken ayrıca 34 adet parselin satışa çıkarılması halkımızın halkı tepki ve itirazlarına  neden olmaktadır.’’


Eryılmaz, basın açıklamasının devamında, halkın merak ettiği soruları da sıraladı.


Halk adına Eryılmaz şu soruları dile getirdi: ‘’Halkımız şu soruların cevabını gerçekten merak etmektedir:


Satışa çıkarılan bu taşınmazlardan elde edilecek gelirlerle acaba Samandağ’ın hangi temel sorununa çözüm üretmesi hedefleniyor?


Günlük hayatı çekilmez hale getiren trafik keşmekeşine mi?


Otopark sorununa mı?


Yoksa; Yeşil alan, Sosyal Tesis, Çocuk parkı, Spor tesisleri, Otogar, Sebze hali, Sanayi Sitesi v.s acil toplumsal ihtiyaçlarımı?


Ya da Samandağ’da mevcut Turizm ve Tarım potansiyellerini harekete geçirip istihdam ve gelir sağlamak mı?’’


Refik Eryılmaz, Basın büromuza gönderdiği basın açıklamasında son olarak şunları ifade etti: ‘’Samandağ’ın adeta kangren haline gelen ve bir türlü çözüleme kavuşturulamayan temel sorunları ortada dururken haklı gerekçeler ortaya konmadan taşınmaz satışına gidilmesi mantıklı görünmemektedir.


Bu partide vekillik yapmış ve belediye meclisinin oluşumunda insiyatif almış bir siyasetçi olarak Sayın Başkan ve değerli Meclis Üyesi arkadaşlarıma nacizane önerim ya taşınmaz satışlarını haklı gösterecek ve kamuoyunu tatmin edecek gerekçeler ortaya koyun ya da BU TAŞINMAZ SATIŞINDAN VAZGEÇİN. Aksi takdirde halkımız bu kararın altına imza atan siyasileri affetmeyecektir.’’



Antakya Zafer



Geri Dön