28 / 03 / 2024

Refik Günaydın'dan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çağrısı!

Refik Günaydın'dan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çağrısı!

Çömlekçi Mahalle Muhtarı Refik Günaydın, “Çömlekçi’de halkın ızdırap içinde olduğu belli. Kentsel dönüşüm ismini duyan vatandaş ve kiracılar ‘Burada nasıl olsa kentsel dönüşüm olacaktır’ diyerek burayı terk edip diğer mahallelere göç etmişlerdir" dedi




Çömlekçi Mahalle Muhtarı Refik Günaydın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili çağrıda bulundu.


Projenin uzun yıllara yayılmasının Çömlekçi’ye çok zararı olacağını belirten Günaydın, “Zaten Çömlekçi’de halkın ızdırap içinde olduğu belli. Kentsel dönüşüm ismini duyan vatandaş ve kiracılar ‘Burada nasıl olsa kentsel dönüşüm olacaktır’ diyerek burayı terk edip diğer mahallelere göç etmişlerdir. Kentsel dönüşüm var diye buralar daha da kiraya verilmemekte, mülk sahipleri mağdur edilmiştir. Ne yapacaklarını bilememektedirler” dedi. Mühendis ve mimarlarla ilgili toplantı yapacaklarını ve daha sonra Ankara’ya gidip  TOKİ  Başkanı ile konuyu görüşeceklerini kaydeden Muhtar Günaydın, “Gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu’nun başlattığı kentsel dönüşüm projesinin tümüyle bu 4 senelik zaman dilimi içinde bitirmesi gerektiğini kaydeden Günaydın, “Bunu 10 seneye yaymanın hiçbir mantıkla bağdaşmadığı ortadadır. Burada büyük meblağların ödenmesi gerekiyor. Sayın Başkan bunun da kaynağının bir anda olmayacağını söylemekte. Çömlekçi halkı tüm Çömlekçi’nin plan projesinin yapılıp imara açılmasını ve ada pafta olarak bölüm bölüm müteahhite teslim etmek gerektiğine inanıyor. Şu anda müteahhitlerle görüşmelerimizde yüzde 50 ile yapımını taahhüt eden ve en kısa zamanda halka teslim edecek müteahhitler mevcuttur. Eğer Çömlekçi halkını düşünüyorsanız bu isteğimiz üzerine hareket edip Çömlekçi’yi kentsel dönüşüme ve Çömlekçi halkını da huzura kavuşturma imkanını yakalayalım” dedi.


Medya Trabzon


Geri Dön