26 / 04 / 2024

Refinansman kredi masrafları nelerdir?

Refinansman kredi masrafları nelerdir?

Sahip olunan kredinin daha avantajlı faiz oranıyla yenilenmesine refinansman deniyor. Kredi oranının aynı bankada iyileştirilmesine yeniden fiyatlandırma olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, refinansman kredi masrafları nelerdir?



Refinansman kredi masrafları nelerdir?

Var olan bir kredinin daha avantajlı hale getirilmesi için  başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına yani yeniden yapılandırılmasına refinansman deniyor.Refinansman basitçe kredinin başka bankaya transfer edilmesi olarak da ifade ediliyor. Kredi oranının aynı bankada iyileştirilmesine yeniden fiyatlandırma deniyor. 


Refinansman ile kullandırılan kredi genelde daha düşük faiz oranına sahip olmuş oluyor.  Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatır hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor. 


Refinansman ile güncel faiz oranları kredi kullandığınız dönemdeki faiz oranından düşükse, vade sabit kalsa bile, refinansman aylık ödemeleriniz düşmüş ve önceki döneme göre her ay kazanç sağlanmış oluyor. 


Refinansman hem mevcut kredinin kapatılmasını hem de yeni kredi açılmasını gerektiriyor. Açılacak yeni kredinin dosya açma, ekspertiz bedeli, hukuk ücreti gibi masrafları refinansman kredi masrafları olarak karşımıza çıkıyor. Gerekli hesaplamaları yapmak için Refinansman Hesap Makinesi kullanılabiliyor. 



Refinansman hesabı nasıl yapılır?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön