19 / 04 / 2024

Rehinli tahvil nasıl olur?

Rehinli tahvil nasıl olur?

Rehin ile Bir malı, ondan istifadesi, faydalanılması mümkün olan bir hak karşılığında el konuluyor. Gayrimenkullere ipotek ile rehin konulabiliyor. Peki, rehinli tahvil nasıl olur?



Rehinli tahvil nasıl olur?

Rehin ile bir malı, ondan istifadesi, faydalanılması mümkün olan bir hak karşılığında el konuluyor. Gayrimenkullere ipotek ile rehin konulabiliyor. 


Gayrimenkul rehni, taşınmazı bütünleyici parçaları ve eklentileri ile birlikte yükümlü kılıyor. Peki, rehinli tahvil nedir, nasıl olur?


İşletme olarak taşınmaz rehni karşılığında ödünç verme işiyle uğraşmak üzere yetkili makamdan izin alanlar, özel bir rehin sözleşmesi ve teslim yükümlülüğü olmasa bile, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış alacakları ile cari işlerinden doğan alacaklarını karşılık göstererek rehinli tahvil çıkarabilirler.


Şekli

Alacaklılar, rehinli tahvillerin öngörülen zamandan önce ödenmesini isteyemezler. Tahviller hamile veya nama yazılı olarak çıkarılır ve hamile yazılı kuponları bulunur.


Düzenlenmesi

Tahvil çıkaracaklar ile tahvil çıkarmaya ilişkin koşullar ve çıkarma izni vermeye yetkili makam özel kanunla belirlenir.  


Rehnin paraya çevrilmesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön